Generator

El-generatorer er nyttige ved mange lejligheder. Det mest almindelige anvendelsesområde er som nødstrøm i tilfælde af strømsvigt. El-generatorer kan også bruges til at betjene forskellige typer maskiner såsom svejsere og elværktøj, eller til drift af finelektronik såsom computere med inverter-generatorer.

Tilbehør Kraftværk
Tilbehør Kraftværk
2 for at vise...
kW
kW
kW
kW

Viser 24

af 86 produkter
Fragtfri
Champion Inverter Generator The Mighty Atom 2,2kW

Champion Inverter Generator The Mighty Atom 2,2kW

Verdens letteste 2200W inverter-generator

5.129 kr
På lager
Side 1 af 4
1234

Hvordan vælger jeg den rette el-generator?

Først skal du vide, hvad det du skal bruge strøm til at køre, det kalder vi din last, trækker i effekt – altså hvad trækker den i watt. Al elektronik har en etiket, der siger, hvad de trækker i watt, men nogle gange kan det være i A (Ampere). Hvis det er markeret i Ampere (A), kan du beregne watt ved at tage A gange V (AxV = Watt). Skal du køre flere laster på samme tid, så læg deres respektive forbrug sammen, så du finder ud af den samlede effekt. Så ved du hvilken strøm el-generatoren skal give for at kunne køre din last. En ting, som er vigtig at huske på, når du vælger en generator, er induktive laster. Induktive laster er ting, der kort sagt indeholder meget jern. Det kan f.eks. være køleskabe, elmotorer eller kompressorer. Grunden til at det er vigtigt at kende til induktive laster staves startstrøm. Induktive laster trækker en del watt i startstrøm når de starter op, dobbelt og tredobbelt mod den sædvanlige effekt i opstart er ikke ualmindeligt, hvilket du skal tage højde for når du vælger en el-generator - uanset om det er et dieselgenerator, benzingenerator eller en inverter-generator. Af denne grund leverer Champions el-generatorer mere strøm ved spidseffekt, end de giver ved kontinuerlig strøm. Husk – vælg aldrig en generator, der giver præcis så mange watt, som du har brug for. Effekten kan nogle gange variere på både lasten og el-generatoren, hvilket betyder, at du bør vælge en generator, der ligger lidt over det, du har brug for. En anden fordel ved dette er, at generatoren så ikke skal gå så tungt.

Er det muligt at betjene følsom elektronik med en el-generator?Ja, hvis generatoren har inverterteknologi og giver ren sinus, kan du bruge det til følsom elektronik som computere og skærme. Tidligere har inverter-generatorer ikke været så almindelige, men det bliver mere og mere almindeligt og vigtigt. Du bør ikke tilslutte mere følsom eller nyere teknologi til en generator, medmindre det er et inverter-generator, fordi det, du tilslutter, kan blive beskadiget, få funktionsfejl eller endda gå i stykker. Vores inverter-generatorer giver ren og pålidelig elektricitet, som du kan tilslutte alt til - hvis en stikkontakt kan drive det, kan vores inverter-generatorer gøre det. På dieselgeneratorer er inverterteknologi usædvanlig, men de har nogle gange AVR - Automatic Voltage Control. Dette er ikke det samme som en inverter, men beskytter dine forbrugere mod variation i generatorens volt.