Start / Magasinet / Bind din egen dørkrans med gran og æbler

Bind din egen dørkrans med gran og æbler

Bind din egen dørkrans med gran og æbler

Inspiration

Have

Når det nærmer sig den første advent og derefter jul. Lige så oplagt blandt juledekorationerne som adventslysestagen og julestjernen er en flot krans til at sætte på hoveddøren. Her viser vi dig, hvor nemt det er at lave din egen krans.

Dette er, hvad du har brug for:

  • Kobbertråd
  • Grøn ståltråd (også kaldet plantetråd)
  • Saksesaks/tang
  • Dekorationsgran
  • To æbler

bild2

Sådan gør du:

1. Form en cirkel med tråden. I toppen danner du en krog, som du bagefter bruger til at hænge kransen op. Vind tråden en omgang mere og gem ca. 10 cm af hver ende i bunden af cirklen - vi skal bruge disse ender til at fastgøre æblerne med. Derefter vikler du ståltråd rundt om hele cirklen, så den bliver fast.

bild3

Begynd at binde grankviste på ringen fra bunden af cirklen med den grønne ståltråd. Sørg for at grenene er så tynde at de kan bøjes men samtidig lidt knudrede så de giver volumen til kransen. Inden du sætter det sidste stykke på hver kvist, skal du sørge for at stikke den næste kvist ind. Har du en beskæresaks ved hånden, gør det det nemmere at få kvistene til at makke ret. Vil du have mere volumen på din krans, så læg to lag grankviste.

bild4

Form kransen så ingen kviste stikker ud og kransen bliver jævn og fin. På trådenderne stikker du nu to æbler. Tag gerne en mindre rød variant af æbler – det bliver både pænere og passer bedre på tråden.

Nu mangler du bare at invitere gæster hjem og lade dem blive budt velkommen af din helt egen hjemmelavede krans. Held og lykke!

bild1

Produkter brugt i artiklen

Gardena Classic beskæresaks 22 mm
150 kr
På lager

Relaterede artikler