Start / Have / Robotplæneklippere & Tilbehør / Robotplæneklipper

Robotplæneklipper

Robotplæneklippere af høj kvalitet til alle behov. Giver gode resultater til både små og store haver!

Gardena Robotplæneklipper
Gardena Robotplæneklipper
Husqvarna Automower Robotplæneklipper
Husqvarna Automower Robotplæneklipper
Stihl iMow Robotplæneklippere
Stihl iMow Robotplæneklippere

Viser 24

af 135 produkter
MK Åskskydd på köpet
Husqvarna Automower® 105 Robotplæneklipper

Husqvarna Automower® 105 Robotplæneklipper

7.349 kr
På lager
MK Åskskydd paketflagga
Husqvarna Automower 105 Startpakke
8.499 kr
+Pakkevare
Gå til

Alt du behøver til din robotplæneklipper

Side 1 af 6
123456

Vælg den rigtige robotplæneklipper

Der er mange forskellige robotplæneklippere på markedet, og det kan være svært at finde den rigtige. Der er mange tests, der udpeger den bedste i klassen, men langt det vigtigste er at starte med din egen græsplæne og dens tilstand. Det første skridt i forbindelse med køb af en robotplæneklipper er at undersøge størrelsen af det område, der skal klippes. Plæneklipperne er designet til forskellige størrelser. Husqvarna Automower fås til både små og store grunde. Hvis du f.eks. har 1000 kvm græs og køber en maskine, der kan klare 1000 kvm, så betyder det, at maskinen skal køre døgnet rundt hver dag for at følge med. Derfor bør du købe en maskine med 20-50 % overkapacitet, da det mindsker sliddet, og samtidig behøver du ikke have den kørende i haven 24 timer i døgnet. Det er vigtigt at huske, at man ikke skal medtage hele arealet af grunden, men at man udelukker arealet af huse, garager, belægninger og lignende.

Designet af haven

Den anden ting, du måske vil tænke over, er, hvordan terrænet på din grund egentlig ser ud. Hvis du har en grund, der er kuperet, opdelt i flere zoner eller med flere smalle passager, har du brug for en model, der er tilpasset dette. Her kan en plæneklipper med store hjul hjælpe, f.eks. Husqvarna Automower 430X, som også har indbygget GPS for at øge maskinens intelligens.

Grundens hældning

Hvis din grund er meget skrånende, kræver det lidt mere af din plæneklipper. Der er brug for en lidt kraftigere motor for at hjælpe klipperen med at klare større stigninger. Hjulenes størrelse hjælper den også med at komme op ad bakken. Husqvarna Automower 420 og derover er plæneklippere, der kan klare skråninger og stejle stigninger på op til 45 %. Procent eller graders hældning? Det er almindeligt at forveksle procentvis hældning med hældningsgrad. Se vores video for at få en forklaring på, hvordan du beregner den procentvise hældning i din have!

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvordan fungerer en robotgræsklipper?

En robotgræsklipper er udstyret med sensorer, motorer og et klippeaggregat. Den bevæger sig selvstændigt rundt på græsset ved hjælp af navigationsalgoritmer og klipper græsset i et mønsterligt grid.

Hvordan indstiller jeg min robotgræsklipper til at klippe min græsplæne?

Normalt skal du markere grænserne for din græsplæne ved hjælp af en grænseledning eller virtuelle hegn. Du kan også programmere klippetidspunkter og klippemønstre ved hjælp af kontrolpanelet eller en smartphone-app.

Kan robotgræsklipperen klippe i regnvejr?

De fleste robotgræsklippere er designet til at kunne klippe i let regn. Dog kan kraftig regn medføre, at klipperen skal afbryde klipningen for at undgå skade.

Er det sikkert at have børn eller kæledyr på græsplænen, mens robotgræsklipperen er i gang?

Moderne robotgræsklippere er udstyret med sikkerhedssensorer, der stopper knivene, hvis de registrerer en forhindring som f.eks. en person eller et kæledyr. Det anbefales dog altid at overvåge børn og kæledyr, mens robotgræsklipperen er i gang.

Hvad gør jeg, hvis min robotgræsklipper går i stykker?

Hvis din robotgræsklipper oplever tekniske problemer, kan du konsultere brugermanualen eller kontakte producentens kundeservice for at få hjælp til fejlfinding eller reparation.

Skal jeg tage min robotgræsklipper ind om vinteren?

Ja, det anbefales normalt at opbevare din robotgræsklipper indendørs, når den ikke er i brug i løbet af vinteren eller i perioder med kraftig frost. Sørg for at følge producentens anbefalinger for korrekt opbevaring.

Hvor lang tid tager det for robotgræsklipperen at klippe min græsplæne?

Klippehastigheden varierer afhængigt af modellen og størrelsen på græsplænen. Generelt kan en robotgræsklipper klippe i området af 200-400 kvadratmeter pr. time.

Hvad sker der, hvis robotgræsklipperen støder på et forhindring under klipningen?

Når robotgræsklipperen støder på en forhindring, vil den ændre retning og fortsætte klipningen i en anden retning. Den bruger sensorer til at registrere forhindringer og undgå kollisioner.

Kan jeg programmere min robotgræsklipper til at klippe på bestemte tidspunkter?

Ja, de fleste robotgræsklippere har programmerbare tidspunkter for klipning. Du kan indstille den til at klippe på specifikke tidspunkter af dagen eller ugen, såsom om morgenen eller når du er på arbejde.

Kan robotgræsklipperen klippe i skråninger eller ujævnt terræn?

Nogle robotgræsklippere er i stand til at klippe i let skrånende områder eller ujævnt terræn, men det afhænger af den specifikke model. Hvis din græsplæne har stejle skråninger, skal du vælge en model, der er egnet til sådanne forhold.