Start / Magasinet / Brug løvblæseren på alle årstider

Brug løvblæseren på alle årstider

Brug løvblæseren på alle årstider

Tips & Råd

Have

En løvblæser er ikke kun til at blæse blade, der er mange flere anvendelsesmuligheder end det. Alt efter hvilken løvblæser du vælger, vil du få glæde af den på alle årstider.

Løvfældende blade om efteråret

Om efteråret er løvblæseren din bedste ven, når det kommer til at puste blade væk fra græsplæner, gangbroer, buske og indkørsler. At fjerne bladene med en løvblæser i forhold til en rive er hurtigere og meget nemmere. Har du store arealer med blade, er løvblæseren derfor et perfekt værktøj. Der findes også løvblæsere, der suger bladene ind. Herefter samles de og males ned i maskinen eller i en rygsæk, så de derefter kan komposteres. Samtidig sparer du tid, fordi du ikke selv skal samle bladene. Gardena ERGOJET 3000  er en lille elektrisk, letanvendelig løvblæser . Perfekt til at blæse, opsuge og findele blade.

Tip! Brug løvblæseren, når bladene er tørre. Det går både hurtigere og bladene bliver meget nemmere at transportere væk.

Fjern sne og sjap med en løvblæser

I vinterhalvåret kan du bruge din løvblæser til at puste sne eller sjap væk fra for eksempel gange eller terrassen. Kør på når der lige er faldet ny sne, det er nemmest at blæse væk.

Blæs grus væk om foråret

Om foråret kan en lidt stærkere løvblæser bruges til at blæse grus væk. Giv den gas når det har regnet, så forhindrer du støv og partikler i at blæse op i luften. Du kan også rense tagrender eller rense taget med en løvblæser.

Rengøring af garagen om sommeren

Om sommeren kan du bruge løvblæseren til at rengøre fx garagen ved hjælp af en løvblæser med sugefunktion. Den fungerer simpelthen som en rengøringsmaskine. Husqvarna 125BVX er en perfekt løvblæser til boligejere, der kombinerer høj blæsekapacitet med sugekapacitet og brugervenlighed.

Ergonomi

Skån kroppen ved at bruge den korrekte arbejdsstilling til din løvblæser. Husk at sænke skulderen og hold albuen tæt ind til kroppen for at undgå tennisalbue. Har du mange timers arbejde foran dig, er det værd at investere i en rygsækblæser. Vælg en model, der har brede skulderstropper og hoftesele for at fordele belastningen og få maksimal komfort. Høreværn er godt at have selvom bladblæren er af den mere støjsvage variant, især hvis du bruger den ofte og i længere tid ad gangen. Glem ikke beskyttelsesbriller for at forhindre snavs i at komme i dine øjne.

Vælg den rigtige løvblæser

Hvilken løvblæser du skal investere i afhænger af hvad du skal bruge den til og hvor meget. Hvis du ikke bruger løvblæseren så ofte og til små mængder affald, anbefales en håndholdt løvblæser. De er lette og fleksible. Bruger du den dog hyppigere og i længere perioder, anbefales en rygsækblæser. Der findes løvblæsere, der kører på el, benzin og batteri. En elektrisk løvblæser fungerer godt til en mellemstor grund, så længe du har en udendørs stikkontakt. De benzindrevne er ofte mere kraftfulde, men ikke så miljøvenlige. Batteridrevne løvblæsere er mere støjsvage, perfekte hvis du bor i et boligområde. Det er hurtigt og nemt at genoplade batterierne, som kan bruges igen og igen.

Du kan finde hele udvalget her

Produkter brugt i artiklen

AL-KO
Solo by Al-Ko 750 P Benzin løvsuger
6.149 kr
På lager
Husqvarna
Husqvarna 125BVX Løvblæser/sugestartpakke
2 699 kr
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow