Start / Magasinet / Fem hurtige ferieindretningstips til din have

Fem hurtige ferieindretningstips til din have

Fem hurtige ferieindretningstips til din have

Inspiration

Have

Pift din have op til sommeren, samtidig med at du minimerer arbejdet i feriesæsonen. Her er vores bedste tips.

Belysning

Når det kommer til indretning, er de fleste enige om, at belysning er et vigtigt element. I haven er det ikke så tydeligt, men det burde det være. De fleste mennesker har lys på terrassen, men tænk større end det. Belys et træ nedefra, placer nogle lysende "sten" i blomsterbedet, vælg en detalje som f.eks. en krukke eller en statue, der skal fremhæves i de mørke sommernætter. Hvis du ønsker en omkostningseffektiv model, anbefales solcelledrevne lyskæder og lamper - du skal ikke være bange for at placere dem spontant i dit blomsterbed. Indbygningsspots på terrassen er ofte jævnt og præcist placeret, men sollys kan placeres lige så tilfældigt som stjernehimlen. Sommernætterne bliver endnu smukkere, hvis det lykkes dig.

Krukker

Planter og blomster er smukke, men glem ikke, at krukker også kan være det. Placer dem på terrassen, i indkørslen til garagen, i blomsterbedet og i haven. Sorte eller terracottakrukker er stadig dominerende, men kig efter beton- eller rustfri stålversioner. Du skal heller ikke være bange for at blande farver og former på dine krukker - eller fra forskellige kontinenter - og bygge små øer i forskellige stilarter. Hvis du synes, at potter er unødigt dyre, kan du vælge en stor, lidt dyrere potte og supplere med et par mindre, billigere potter. Så vil den store være omdrejningspunktet og løfte f.eks. din terrasse. Der findes også masser af stilfulde altankasser - f.eks. i rustfrit stål og beton - som kan placeres i haven.

garden plants

Hængekøje

Hængekøjen er et symbol på sommer, ferie og afslapning. Hvis du ønsker at skabe et sted i din have, hvor du kan slappe af optimalt, er en hængekøje og måske et lille aflastningsbord alt, hvad du har brug for. Brug et træ til at fastgøre hængekøjen til, det passer bedre ind i det hele end de stativer, der findes på markedet. Hvis du vil give din have et ekstra farvestrålende præg, kan du vælge en flerfarvet hængekøje - f.eks. en lyserød, turkis eller lilla hængekøje. Hvis du i stedet ønsker det som en mere stille detalje, der passer ind, anbefales det at vælge en monokrom og mere naturlig farve: grøn, brun eller råhvid.

Vanding

Hemmeligheden bag en grøn og levende have er vanding. Hvis du er hjemme eller i sommerhuset hele sommeren, kan du gøre det selv, men de fleste har brug for lidt hjælp fra moderne teknologi. Et automatisk vandingssystem løser alt - tjek automatisk vanding og find det system, der passer til dig. Hvis du f.eks. også har nogle planter på terrassen, som har brug for vand, kan vandingskugler være en anden mulighed. Der findes stilfulde glasversioner, som ikke kun hjælper dig og dine planter, men som også ser godt ud. En anden fin vandrelateret detalje i haven er damme, læs mere her om, hvordan du kan bygge din egen dam.

Gartenparadies

Og endelig...

Har din have en indgang? Et par natursten, der fører dine gæster ind fra indkørslen til græsplænen, vil fungere godt, og det samme gælder nogle få sten fra terrassen og ud i haven. Hvis du vil gøre det lidt mere spektakulært, kan du skabe en portal gennem hækken eller bygge en af træ, som du så kan lade klatreplanter eller klatreplanter klatre ind i. Hvis du vil forstærke effekten af, at den besøgende træder ind i din oase, kan du pifte portalen op med en lilla pæon, klematis eller hvorfor ikke en hurtigtvoksende humle - så får du en levende portal, der skifter karakter og udseende.

jardin

Produkter brugt i artiklen

Gardena
Gardena Fuldautomatisk Vanding Af Blomsterkasser
1 049 DKK
Sendes om 1-2 uger

Relaterede artikler

Magasin

Passer Automower Nera til min have?