Start / Magasinet / Fire huskeregler for Automower robotplæneklipper

Fire huskeregler for Automower robotplæneklipper

Fire huskeregler for Automower robotplæneklipper

Have

En Automower gør græsslåning til en rigtig drøm, med grønnere græs og et perfekt klipperesultat hver gang. Men for at den kan yde sit bedste, er der et par ting, du skal tænke over. Her er fire ting, du skal huske, når du har en Automower.

Hold plænen fri for løse ting og sager

Gør det til en vane at fjerne haveredskaber, børnenes legetøj og andre småting fra plænen inden robotplæneklipperen skal ud at køre. Som hovedregel gælder, at hvis genstandene er små nok til at robotplæneklipperen kan køre over dem, så skal de fjernes. Brug timerfunktionen, så har du altid styr på, hvornår din Automower er i gang.

Et godt tips hvis man har små børn og meget legetøj i haven: invester i en af de større størrelser plæneklipper, som er i stand til at klippe så effektivt, at den ikke behøver klippe døgnet rundt. Gør det til en rutine at samle legetøj og andre småting op inden plæneklipperen går i gang. På den måde får du en velholdt have som samtidig har plads til leg!

Rengør din Automower regelmæssigt

I perioder med meget fugtigt vejr kan der samles en del græs under din robotplæneklipper. Gør det derfor til en vane at rense den med jævne mellemrum. Afbryd hovedstrømmen, vend din Automower om og børst hjul og understel rent med en tør opvaskebørste – eller brug trykluft. Grib lejligheden til at kontrollere knivene samtidig.

Hold øje med knivene

Vil du have et perfekt resultat hver gang, er det vigtigt at bytte knive på robotplæneklipperen, så snart det er nødvendigt. Dette sparer også på batteriet! Begynder græsset at se lidt gult og flosset ud i toppen er det tegn på at det er på tide at bytte knive. Vær ekstra opmærksom på, at du får skilt de nye knive ordentligt ad, det er let (og muligt) at komme til at installere dobbelte knive. Hvis du skulle komme til at installere knivene dobbelt, vil lydniveauet stige, når robotplæneklipperen er ude og klippe, og der opstår uligevægt på knivdisken, hvilket kan skade plæneklipperen.

Fjern haveslangen

Glem ikke at rulle haveslangen sammen og lukke for vandet til eventuelle sprinklere inden robotplæneklipperen skal ud at køre. Robotplæneklipperen tåler fugt, men du risikerer at den beskadiger haveslangen/sprinkleren, hvis plæneklipperen kører over dem.

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna Automower® Knivsæt - Dobbeltskær - Blister Pakke - 9 Stk. Long Life Knive
102 kr
På lager
Husqvarna Automower Servicepakke
599 kr
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler