Start / Magasinet / Forbered din havetraktor på vinteren

Forbered din havetraktor på vinteren

Forbered din havetraktor på vinteren

Have

Når sneen indtager haven, skal du tage stilling til, om din havetraktor skal stilles væk, eller om den skal skifte til vinterdragt. Til sidstnævnte har vi flere praktiske tilbehør, som du finder længere nede. Men skal du stille din traktor væk, bør du sørge for, at den er udstyret til alt, hvad vinteren betyder.

Generel gennemgang af motor og dele

Havetraktoren er som ethvert andet motorkøretøj og har brug for pleje hele året rundt for at fungere optimalt. Når du stiller din traktor væk for vinteren, kan det være en god idé at udføre noget service. Enten kommer du med den til os eller en anden serviceudbyder, eller også gør du det selv. Det mindste du bør gøre er at kontrollere eller udskifte tændrørene, skifte motorolie, skifte brændstoffilter, skifte luftfilter, kontrollere remme, knive, batteri, sikkerhedsafbryder og kontrollere klippebordet.

Hvordan er knivene?

Se, hvordan græsset ser ud. Hvis bladene er flossede og lidt hvide, er det på tide at skifte knive eller i det mindste at slibe dem.

Tøm brændstoffet

Tøm brændstoftanken så meget som muligt. Det er ikke optimalt at have benzin i tanken om vinteren. Hvis du har problemer med at få al benzinen ud, skal du starte maskinen og lade den køre i tomgang, indtil den løber tør for benzin og stopper af sig selv. Hvis du vælger ikke at løbe tør for benzin, bør du investere i en brændstofstabilisator. Det beskytter motoren mod rust og korrosion og sikrer, at maskinen starter let og problemfrit i næste sæson.

Græs og jord

Sørg for at fjerne græs og snavs fra både klipperenheden og hjulene. Hvis du har adgang til trykluft, er det praktisk, men ellers er det fint med en børste, helst en stålbørste.

Opbevaring

Det er selvfølgelig bedst, hvis den holdes indendørs i et par grader over nul. Men uanset hvad, er det en god idé at beskytte den. En presenning fungerer godt, men vi har et universelt vinyl- og polyesterovertræk, der beskytter både om vinteren og om sommeren.

Brug din havetraktor om vinteren

Selvfølgelig fungerer din havetraktor lige så godt om vinteren. Med tilbehør kan du bruge den hele året rundt, f.eks. sneskaber, saltspredere og snekæder. Du kan finde alt vores tilbehør til havetraktorer her.

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna
Husqvarna 4-Takts Olie 10W40 1,4L
129 DKK
På lager

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow