Start / Magasinet / Forbered din robotplæneklipper på vinteropbevaring

Forbered din robotplæneklipper på vinteropbevaring

Forbered din robotplæneklipper på vinteropbevaring

Service & vedligeholdelse

Have

Når sæsonen for robotplæneklippere er ved at være slut, og så snart det bliver frost/minusgrader, er det tid til vinteropbevaring. Her er vores bedste tips om hvordan du gør plæneklipperen klar til næste sæson.

Rengør din robotplæneklipper

Græsslåning er et beskidt arbejde, selv for en robot. Derfor er det vigtigt at rengøre den ordentligt inden vinterferien. Brug en tør børste og børst hele undervognen for at fjerne alt græs og snavs. Selv omkring hjulene og affjedringen. Du kan også bruge trykluft, hvis du har adgang til det, men du må ikke bruge højtryksrensning, medmindre det udtrykkeligt står i brugsanvisningen til din robotplæneklipper, at maskinen kan klare dette. Husk også på, at ladestationen kan have brug for rengøring. Et praktisk sæt til rengøring af din robotplæneklipper er Gardena rengørings- og vedligeholdelsessæt.

Opbevaring af robotplæneklippere

Når din maskine er ren og tør, er det tid til at stille den i et frostfrit og tørt vinterhus. Du behøver ikke at opbevare den under sengen, men helst i en garage eller et udhus med varme. Det er også smart at flytte ladestationen indendørs om vinteren. Spar plads i din garage med et vægophæng til din robotplæneklipper og ladestation, der fås i flere forskellige modeller, som du kan finde her.

Husk at beskytte kabelender og stik, som står ude om vinteren. Dæk det til med noget, f.eks. denne boks på billedet nedenfor, hvor der er plads til alle kabelenderne og skruerne, der holder opladningspladen på plads i løbet af sæsonen.

Udskift knive om nødvendigt

Du kan nemt selv udskifte knivene! Hvor længe knive holder afhænger af flere faktorer, f.eks. driftstiden og arbejdsområdets størrelse. Men også græstypen, jordbunden og selvfølgelig hvor ofte de støder på kogler, sten og meget andet. En god tommelfingerregel er at skifte knivene en gang om måneden for at opnå de bedste klipperesultater. Et tip til at se, om dine knive skal skiftes eller ej, er at kigge på din græsplæne. Hvis bladene er grønne helt op til toppen, er bladene skarpe - hvis bladene derimod er hvide og lidt flossede i toppen, er det tid til nye blade.

Oplad batteriet

For at holde din robotplæneklipper så god som muligt vinteren over skal den være fuldt opladet, når du tager den ud af drift. Du bør også vedligeholdelsesoplade mindst én gang, men helst flere gange, i løbet af vinteren for at forhindre, at batteriet mister kapacitet og levetid.

Produkter brugt i artiklen

Spar 50 kr
Husqvarna Automower Servicepakke
599 kr
+Pakkevare
Gå til
Husqvarna Automower® Endurance Knive - 6 Stk. Blister Pakke
169 kr
På lager

Relaterede artikler