Start / Magasinet / Fordele ved coating på græsfrø og gødning

Fordele ved coating på græsfrø og gødning

Fordele ved coating på græsfrø og gødning

Have

Coating er en måde at fordele næringsstofferne over en længere periode. Næringsstoffet er omsluttet med et hylster, hvilket betyder, at næringsstoffet frigives i den rigtige dosis. Betrækket kan designes, så det holder alt fra 2 måneder op til 18 måneder, alt efter hvad der søges.

Gødning

Den mest almindelige kvælstofvariant (Nitrat) er direkte optagelig for græsset og kan sammenlignes med at en person spiser slik, man får hurtig energi men det er ikke godt i længden. Græsset skyder i højden, man får meget græsafklip og græsplænen svækkes, da kraftig vækst bidrager til skrøbelige cellevægge. Sådan ser du, at belægningen kan fungere som en doseringsmetode, så væksten kontrolleres og skaber en stærkere plante. Hvordan virker coating? Coating fungerer ved at opretholde en ligevægt af saltholdigheden (den niveau for mængden af kvælstof) mellem indholdet i gødningsgranulatet og jorden udenfor. Hvilket betyder, at så længe saltholdigheden/mængden af kvælstof i jorden er højere end den er inde i belægningen, bliver der ikke presset gødning ud, først når græsset har optaget/brugt kvælstoffet i jorden og saltindholdet falder, vil gødningen granulat begynder at skubbe gødning ned i jorden. Det betyder, at græsset kan udnytte mere af det kvælstof, der tilføres jorden, mere effektivt og godt for miljøet. Du kan gøre dette med et hvilket som helst Xeeds-produkt. Xeed har forsøgt at minimere og i nogle tilfælde helt eliminere Nitrat til fordel for Ammonium og Urea som giver en bedre langtidseffekt i jorden end nitrat gør. Men hvis du virkelig gerne vil kunne slappe af og lade gødningen gøre arbejdet, så vælg en coatet gødning såsom Xeed Longdrive.

Græsfrø

Alle græsfrø fra Xeed er belagt. Det betyder, at du med en ny plæne kan starte med at så græsplænen uden gødning, da der er så meget næring i vores frø til en god etablering. Fordele ved coatede frø:

  • Fugle spiser ikke frøene
  • Hurtigere spiring
  • Mere effektiv optagelse af vand for bedre tørkemodstand
  • Mere effektiv optagelse af næringsstoffer for optimal udvikling
  • Hurtigere initiering af fotosyntese
  • Hurtigere etablering

384_432_4
384_432-2

Produkter brugt i artiklen

Relaterede artikler