Start / Magasinet / Klippo - en svensk klassiker

Klippo - en svensk klassiker

Klippo - en svensk klassiker

Have

Klippo var ikke kun Sveriges første rotorklipperproducent – de var de første i Europa. Deltag i en historielektion omkring dette klassiske mærke, fra den første model lavet med barnevognshjul til nutidens kvalitetsplæneklippere, der har solgt over en million eksemplarer.

Det hele startede i 50'ernes Malmø. Mælken er netop begyndt at blive solgt i Tetra Pak, Riksdagen har besluttet at afskaffe den lille bog (motboken) man noterede privates indkøb af alkohol i på Systembolaget og Karl Dahlman læser med stor interesse om de nye rotorplæneklippere i amerikanske blade. Han beslutter sig for at være den første i Europa til at lancere sin egen rotorklipper, og i 1954 danner han firmaet Klippo.

Klippman - Europas første rotorplæneklipper [/h2]

Den første model han laver af hjul fra en barnevognsfabrik, motoren kom fra det amerikanske mærke Clinton Company og overdelen var lavet af en hydrofortank. Sammen med et par stykker rør og en stor portion snilde formår han at bygge Europas første rotorplæneklipper. Modellen fik navnet Klippman. Helt fra starten var målet at skabe kvalitetsprodukter, så holdbare, at det kunne gå i arv. En idé, der stadig eksisterer i virksomheden.

De første Klippo blev solgt i Malmø og omegn. Her var store grunde med hurtigt voksende græs. I starten var det primært professionelle brugere som park-, ejendoms- og kirkegårdsforvaltere, der købte klipperne. Efterhånden som produktionen steg og priserne faldt, fandt klipperne hurtigt også vej ind i husejernes haver.

Mere end en million solgte plæneklippere

I 1994 revolutionerede Klippo plæneklippermarkedet igen, da de blev den første producent, der havde katalysator som standard i deres modeller. I 2005 er det tid til endnu en milepæl i historien – de solgte deres millionte plæneklipper og blev udnævnt til hofleverandør. I dag findes der et væld af forskellige Klippo-modeller fra klassiske håndkæmpere til professionel brug.

Kilde: Klippo.se (http://www.klippo.com/se/om-klippo/)

h3] Til alle vores Klippo

Produkter brugt i artiklen

Klippo Triumph Gräsklippare

Erstattet

Klik for mere information

Gå til

Relaterede artikler