Start / Magasinet / Sådan bekæmpes dræbersnegle

Sådan bekæmpes dræbersnegle

Sådan bekæmpes dræbersnegle

Have

Er du træt af at få dine blomsterbede og afgrøder ødelagt af dræbersnegle? Her har vi samlet tips, der hjælper dig med at slippe af med dræbersnegle én gang for alle.

Hvor trives dræbersnegle?

Dræbersnegle kan lide skyggefulde og fugtige steder i haven. Du finder dem i komposten, i højt græs, under jorden eller krukker og andre ting, der står i haven. Hold derfor haven fri for brædder og andet affald, der anses for attraktivt af dræbersneglene. Dræbersneglene er mest aktive tidligt om morgenen, sent om aftenen eller umiddelbart efter regn.

Slip af med dræbersnegle med en robotplæneklipper

Robotplæneklippere har vist sig at være effektive dræbersneglebekæmpere. Robotplæneklipperen sikrer, at græsset altid klippes kort, hvilket sneglene ikke bryder sig om, da de trives i fugtigt, højere græs, hvor de kan gemme sig. Praktisk, ikke? Der er også teorier om, at snegle ikke trives i haven på grund af den spænding, som robotplæneklipperens afgrænsningskabel udsender.  Dette kombineret med det faktum, at en robotplæneklipper bevæger sig rundt på plænen i flere timer om dagen, betyder, at dræbersneglene synes, at det er et ret ubehageligt sted at være.

Fang dræbersnegle i en ølfælde

Det er ikke kun os mennesker, der kan lide øl. Med en ølfælde kan du nemt fange dræbersnegle, der tiltrækkes af lugten. Du kan enten grave en skål ned i et blomsterbed, fylde den op med øl og vente på, at dræbersneglene kravler over kanten og drukner. Du kan også skære toppen af en PET-flaske, vende toppen indad og hælde lidt øl i bunden. Derefter placerer du flasken på græsplænen eller i haven. Sneglene kan kravle ind, men de kan ikke finde ud igen. Tøm fælden hver dag, og hold øje med, om der kommer flere snegle.

Beskyt blomsterbedene med kobbertråd eller vandglas

Kobbertråd skaber en elektrisk spænding mellem sneglens slim og kobberets ladning, hvilket gør det ubehageligt for sneglen at kravle hen over den. Det er derfor effektivt at fastgøre kobbertråd eller kobberbånd langs kanten af potter eller paller. Du kan også pensle vandglas, et natriumsulfat, på kanterne. Det er basisk og er også ubehageligt for sneglen at komme i kontakt med. Når vandglas er tørret, er det fuldstændig uskadeligt for miljøet og for mennesker.

Relaterede artikler