Start / Magasinet / Sådan lykkes du med hækklipningen

Sådan lykkes du med hækklipningen

Sådan lykkes du med hækklipningen

Tips & Råd

Have

Vejen til en tæt og sund hæk går altid via hækkeklipperen. Vi har samlet nogle tips, der gør klipningen nemmere.

Det rigtige tidspunkt at klippe hækken på

Hvornår du skal klippe din hæk afhænger af, hvilken sort du har. Forårsblomstrende hække er det en skam at klippe under blomstringen, vent hellere til efter midsommer. Juli til september er det perfekte tidspunkt at klippe såkaldte "blødende" hække og buske, der udsondrer meget saft om foråret. Mange løvfældende hække og især unge hække har godt af at blive klippet ofte. Så bliver de tættere og bevarer lettere formen. Nålehække som tuja og taks bør klippes i løbet af efteråret, når væksten er stoppet.

Det rigtige værktøj til hækklipning

Til en kort og lav hæk er det godt at bruge en almindelig manuel hækkeklipper, så får du også god træning til biceps. Du sætter prikken over i'et med en beskæresaks. Vælger du en model med udveksling, kan den også klare rigtig hårde grene. Har du mange meter hæk, er det meget nemmere at vælge en motoriseret hækkeklipper. Her har vi samlet tips til, hvordan du vælger den rigtige hækkeklipper til dit behov.

Klip den rigtige form på hækken

Regel nummer et ved hækklipning er, at hækken altid skal være let kegleformet, altså bredere forneden end i toppen. På den måde hjælper du lyset med at nå selv de nederste dele af hækken og undgår, at det bliver sparsomt og grimt ved foden. Start med siderne, brug hjælpesnore eller lasermålerne for at holde den samme bredde overalt.

Afslut med toppen. Har du en hækvariant med gennemgående stammer som avnbøg, bøg eller tuja, bør du vente med at klippe toppen af hækken, til den har nået den ønskede højde, ellers stopper den med at vokse.

Spar ryggen med en presenning

Undgå besværet med at samle og opsamle de afklippede grene ved at sprede en presenning under hækken, inden du begynder at klippe. Når du er færdig, skal du bare folde presenningen sammen og tage grenene med.

Produkter brugt i artiklen

Fragtfri
Husqvarna 120ITK4-H Stanghækkeklipper Inkl. Batteri & lader
2.249 kr
På lager
Fragtfri
Husqvarna 520iHD60 Batteri Hækkeklipper Uden batteri & lader

Erstattet

Klik for mere information

Gå til

Relaterede artikler