Start / Magasinet / Sådan rengør du terrassen på den bedste måde

Sådan rengør du terrassen på den bedste måde

Sådan rengør du terrassen på den bedste måde

Have

Nu er det på høje tid at forårsrengøre terrassen. Vi har samlet nogle solide tips til, hvordan du nemt rengør og plejer terrassen, så den er klar til alle sommerens grillaftener.

Rengør terrassen med højtryksvask

Rengøring med højtryksrenser er en effektiv og fleksibel måde at rengøre træoverflader på, men husk at ikke gå for hårdt til værks. Kører du maksimal effekt, er der stor risiko for, at du også vasker overfladetræet væk. Reducer i stedet trykket og skyl vand blandet med sæbe eller rengøringsmiddel jævnt over hele terrassen. Eller bland en af de blandinger, vi foreslår nedenfor. Lad det virke i et kvarter. Så er det tid til at finde terrassevaskeren frem.

Sæt terrassevasker på højtryksrenseren

Ved at tilslutte en terrassevasker til højtryksrenseren spreder du ikke bare vandet mere jævnt, du minimerer også risikoen for at tilstødende overflader bliver våde. Det kan være fristende at indstille den maksimale effekt, men tag det roligt. Indstil på lav til medium effekt og arbejd hele terrassen igennem. Resultatet er glattere og er venligere for træet, end hvis du kørte med kun dysen.

Bland et miljøvenligt algevaskemiddel

For at fjerne alger fra terrasser eller udendørsmøbler er eddike en klassiker, der stadig står prøven. Bland 2 dl eddike og et par dråber opvaskemiddel i 1 liter varmt vand. Brug højtryksrenseren ved lav effekt eller en klassisk skurebørste til at skrubbe overfladerne rene.

Rengør terrassen med tapetklister

Hvis terrassen er meget snavset, kan du prøve at blande kaustisk soda og tapetklister i en spand vand. Tapetklisteret binder vandet, hvilket gør at blandingen bliver liggende på terrassen. Lad det virke i en time, inden du griber skurebørsten eller terrassevaskeren.

Overfladebehandling af altanen

Trykimprægneret træ klarer sig uden overfladebehandling, efterhånden får det så en smuk grå farve. Fordelen ved at oliere terrassen er, at du forhindrer, at træet rejser sig og revner. Vælger du at overfladebehandle, er det vigtigt at vente et par uger efter vask, før du starter. Terrassen bliver rigtig våd og skal have tid til at tørre op. Vælg en overskyet dag, hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Det hjælper olien med at trænge langsomt ind i træet. Vælg en olie med højt linolieindhold og husk at børste langs med træets fibre.

Du finder alle vores rengøringsmaskiner og tilbehør her.

Produkter brugt i artiklen

Stihl Roterende vaskebørste til RE 90 - RE 170 PLUS
400 kr
På lager
Stihl RA 82 – overfladerenser, til RE 90 – RE 130 PLUS

Udgået

Gå til

Relaterede artikler