Start / Magasinet / Sådan skifter du knive på din Husqvarna Automower robotplæneklipper

Sådan skifter du knive på din Husqvarna Automower robotplæneklipper

Sådan skifter du knive på din Husqvarna Automower robotplæneklipper

Service & vedligeholdelse

Have

For at din robotplæneklipper skal kunne levere et perfekt klipperesultat hver gang, har den brug for skarpe knive. Bliver kanterne sløve, river den græsset af i stedet for at klippe det, hvilket tærer på både græsset og batteriet. Udskiftning af knive er hurtigt og nemt, her beskriver vi hvordan det fungerer.

Hvor ofte skal knivene på Automower udskiftes?

Hvor ofte knivene skal skiftes kommer helt an på hvor meget græs den klipper. Større modeller som klipper store arealer skal skiftes oftere end små modeller som klipper små arealer. På en grund på 1000 m2 holder knivene imellem 1 og 2 måneder. Har du en græsplæne med mange nedfaldne kogler og kviste eller lignende bliver slitagen på knivene større end hvis plæneklipperen klipper helt rent græs. Man ser hurtigt, når knivene er ved at være for sløve. Når græsset begynder at se lidt slidt og flosset ud, er det på tide at skifte knive!

Det skal du bruge til knivskiftet

Til monteringen behøver du en stjerneskruetrækker, skruer og knivblad. Du finder færdige sæt med skruer og knive i vores webshop. Knivene ligger ofte tæt pakket, så vær opmærksom på at du får skilt dem ordentligt ad. Monteres knivene dobbelt, er der stor risiko for at der opstår ubalance, hvilket giver et dårligere klipperesultat og slider på batteriet.

Sluk for robotplæneklipperen

Husqvarna Automower er udstyret med en sikkerhedsafbryder, der sikrer at knivene ikke roterer når den løftes op, men sørg alligevel for at plæneklipperen er slukket inden du bytter knivene. Vend den derefter så undersiden vender opad.

Skru knivene ud

Brug en stjerneskruetrækker til at løsne skruerne, som holder knivene fast. Grib lejligheden til at gøre rent omkring skruehullerne og knivdisken med en fugtig klud.

Fastgør de nye knive

Skru nu de nye knive fast med de nye medfølgende skruer. Det er vigtigt at du bytter skruer samtidig med at du bytter knive. Sørg for at knivene sidder ordentligt fast, og at knivene kan svinge frit.

Vend plæneklipperen om igen (husk at tænde for den). Færdigt arbejde, nu er din Automower klar til at klippe igen.

Her finder du hele vores udbud med knive og tilbehør

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna
Husqvarna Automower® Endurance Knive - 45 Stk.
795 kr
På lager

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow