Start / Magasinet / Tag hånd om din have inden vinteren

Tag hånd om din have inden vinteren

Tag hånd om din have inden vinteren

Have

Når efteråret kommer, og vinteren nærmer sig, kan det være en god idé at forberede haven på vinterens kulde, sne og frost. Hvis du gør et godt stykke arbejde i efteråret, bliver det sjovere at begynde at bearbejde haven, når foråret kommer.

1. Fjern grene

Lad ikke gamle grene og nedfaldne frugter ligge i din have om vinteren. På den ene side ser det kedeligt ud, og på den anden side kan det ødelægge din græsplæne og plæneklipper.

2. Riv blade sammen

De fleste blade skal rives op og køres væk, så de ikke begynder at rådne op på græsplænen. Nogle blade kan dog blive tilbage og fungere som gødning for græsplænen.

3. Tag pynten ind

Tag regnmåler, fuglebade og andre dekorationer fra haven med ind, som kan blive beskadiget af vinterens kulde, sne og hård efterårsvind.

[4. Rengør værktøj[/b]

Skyl skovle, skafter og andre redskaber, der er blevet beskidte af hård brug i haven, af. Det er heller ikke nogen dårlig idé at reparere på maling og give træskaft og -håndtag olie.

5. Vandslange og vanding

Vandingsudstyr fryser let til, når det bliver under frysepunktet. Gummi og plast har det heller ikke godt i koldt og omskifteligt vejr.

6. Overdækning af roser

Dæk rosenrødder og -stængler til for at beskytte dem om vinteren. Man kan afdække med gran eller eller fiberdug.

7. Mosning og efterårsklipning af græsplænen

Det er ikke nogen dårlig idé at anvende mosbekæmpelse om efteråret for at forhindre mosset i at komme frem til foråret. Indstil klippeenhederne højt, og lav en sidste efterårsklipning.

8.Sæt fart i komposten

For at få nedbrydningsprocessen godt i gang og dermed få god gødning til foråret, er det en god idé at grave grundigt rundt i komposten, inden det fryser. Læs mere om, hvordan du får succes med komposten her.

9. Gødning

Både jord og blomsterbede kan gødes om efteråret. Fordelen ved at gøre det på det tidspunkt er, at det ikke vil være så intenst for de planter, du planter om foråret.

10. Plant løg.

Mange løg er bedst at plante om efteråret. De begynder at vokse, så snart de første stråler fra forårssolen varmer jorden op. Sørg for at markere, hvor du sætter løgene. Med et løgjern er det nemt at plante løg og planter, og jorden tømmes ud med et tryk på en knap.

Produkter brugt i artiklen

Gardena
Gardena Combisystem Frugtopsamler uden træskaft
459 kr
På lager
WOLF-Garten
WOLF-Garten MultiStar Havepakke
379 kr
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow