Start / Magasinet / Tre haveinspirationer

Tre haveinspirationer

Tre haveinspirationer

Inspiration

Have

Der findes haveblade og tips i flimmeren, men det er ofte kun detaljer og ikke helheden. Er du til og med på jagt efter noget mere eksotisk, så har vi tipsene til dig - vores topliste over tre af verdens mest inspirerende haver.

Butchart Gardens, Canada

I British Columbia, Canada, finder du en park, der altid er på toplisterne over verdens smukkeste. Fra 2004 er den familieejede Butchart Gardens en del af UNESCOs verdensarvsliste, og antallet af besøgende om året er over en million. Årsagerne er flere: for eksempel den sunkne, den japanske og den italienske have. Eller hundredvis af roser og en million dufte. Det du får med dig herfra er en ide til hvordan haver kan se ud og hvor meget du kan gøre med blomster, farve og havebelysning. Og at alt er okay – til tider er det gennemtænkt og afstemt, mens der andre steder ser ud til at være totalt anarki i bedene. Dette fantastiske grønne område er afhængigt af kunstvanding. Vi vil gerne anbefale vores store sortiment indenfor netop kunstvanding, du kan finde det her.

Blooming Gardens in British Columbia

Garden of Cosmic Speculations, Skotland

Hvis du kan lide naturvidenskab og matematik, er du kommet til det rigtige sted. Form og vinkler i parkformat, det skotske lys kombineret med indviklede bygninger og broer. Kun åbent én dag om året, så dit besøg skal være godt planlagt. Billetter til den store dag, som falder i maj måned, udgives normalt i februar. Udover at du, hvis du får billetter, ender i den eksklusive skare, der faktisk har besøgt parken, får du herfra nye ideer til din egen have. Hvad med spiralbroen Heaven-Hell og, som en af grundlæggerne af parken, Charles Jencks, udtrykker det: "hvad er en have, hvis ikke en hyldest til vores plads i universet?" Og det er jo præcis, hvad din have er!

The garden of cosmic speculations

Giardino di Boboli, Firenze

Den italienske Giardino er direkte oversat en have, men det, der vises på dit turistkort i Italien, er parker, rigtigt store parker. Rom har sin Villa Borghese, Toscanas Firenze har Giardino di Boboli, byens bypark. En af grundene til, at de kaldes haver, er, at de ofte har været privatejede – Giardino di Boboli var fra begyndelsen ejet og anlagt af Medici-familien. Nu er det i stedet en af Firenzes lunger og går man hertil kan man lære en masse om havearbejde – dette er et forbillede for mange af de europæiske hove. Selvom vi forstår vanskeligheden ved at bygge Giardino di Bobolis huler, bygge slotte og gigantiske springvand med statuer i midten, er der også meget, der passer til din egen oase her. Se for eksempel, hvordan hækkene klippes, hvilke farver der kombineres i blomsterbedene - og hvorfor ikke prøve at integrere en statue eller en buste med din havedam eller villahæk på italiensk vis. Det rigtige værktøj er det halve arbejde, du finder alle vores hækkeklippere her.

Giardino di Boboli3

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow