Start / Magasinet / Vælg den rigtige Thuja til din have

Vælg den rigtige Thuja til din have

Vælg den rigtige Thuja til din have

Have

Hurtigtvoksende, stedsegrøn og relativt billig - fordelene ved at bruge Thuja som hækplante er mange. Men med øget efterspørgsel øges også risikoen for overproduktion og dårlig kvalitet. Sammen med Plantavia.se har vi derfor udviklet nogle tips til at hjælpe dig i Thuja-junglen.

Thuja Brabant eller Thuja Smaragd?

Der er flere varianter af Thuja, de to mest almindelige er Thuja Brabant og Thuja Smaragd. Smaragd vokser mere kompakt end Brabant, som er mere busket. Den første anses derfor normalt for at have en højere prydværdi, men er også lidt dyrere. Fordelene ved begge er, at de allerede efter plantning er meget tættere, end hvis man planter for eksempel liguster eller avnbøg. Derudover har de en lang levetid, en god plante holder sig tæt og fin i 15 til 30 år fremover.

Sådan genkender du en dårlig Thuja-plante

Den store efterspørgsel efter Thuja har fået mange avlere til at dyrke alt for mange planter på et alt for lille areal. Det fører til, at planterne får for lidt næring og ikke kan beskæres, hvilket i sidste ende kan føre til, at planten ikke overlever, og at man må plante nye.

Sådan genkender du en dårligt dyrket plante:

  • Da thujaen ikke er blevet beskåret, er den høj men bar
  • Du kan se hele hovedstammen
  • Manglen på sollys har ført til, at den nederste del af stammen mangler nåle, nogle gange så meget som 30 centimeter.
  • Den øverste halve meter er ofte bare en tynd pind, med et par små grene, der ikke giver noget privatliv.

Køb rigtigt første gang

Den nemmeste måde at undgå dårlige planter på er at købe fra velrenommerede avlere. Spørg efter referencer fra naboer eller venner, der har plantet Thuja, læs anmeldelser online for leverandører, du overvejer at handle hos og sidst, men ikke mindst, bed om et oprindelsescertifikat. Lande som Holland har strenge kvalitetskrav, og afgrøder bliver inspiceret af deres fødevare- og forbrugeragentur. Ved godkendelse gives et registreringsnummer, som garanterer, at planten er sygdomsfri og dyrket i ren jord. Køb din Tujahäck Online hos Plantinavia. Nyd øjeblikkeligt vintergrønt privatliv.

Produkter brugt i artiklen

Bæredygtigt valg
Gardena Natureline Spidsspade
325 kr
På lager
Gardena Startsæt Til Planterækker L

Erstattet

Klik for mere information

Gå til

Relaterede artikler