Start / Magasinet / 5 ting, du bør tænke på, når du vælger støvler til skoven

5 ting, du bør tænke på, når du vælger støvler til skoven

5 ting, du bør tænke på, når du vælger støvler til skoven

Skov

Uanset om du er i skoven eller står på huggepladsen med din motorsav, er det vigtigt at have et par ordentlige støvler. Dels for komforten, men også for at undgå skader. En investering i et par støvler har man glæde af i lang tid fremover, så inden du køber, giver vi dig et par ting at huske på, når du træffer dit valg.

Varme og tørre støvler

Sørg for, at støvlerne udvendigt består af et fugtafvisende materiale. Hvis de er lavet af skind eller læder, så sørg for at vedligeholde dem med passende fedt og eventuel imprægnering. Sørg for, at foret er af en kvalitet, der holder dig tør (fugtabsorberende) og varm. Til koldere vejrforhold kan det være godt at vælge en størrelse, så du kan passe tykkere strømper.

Holdbart materiale

Ligesom med maskinsavsbeskyttelsesbukser bør støvler bestå af materialer, der gør det svært eller rettere umuligt for savkæden at komme igennem. Ekstra vigtigt foran på støvlen. En forstærket tå beskytter også foden mod klemskader.

Støvlens stabilitet

Jorden i skoven er sjældent jævn, og der sker let et fejltrin. Derfor er det godt, at støvlen giver ekstra støtte omkring anklerne og har et højere skaft. Det er også godt, hvis snøringen giver mulighed for ekstra opstramning over anklen.

Stødabsorberende sål

Dagene i skoven kan være lange og meget stående arbejde kan slide både knæ og ryg. Sål og indersål skal helst bestå af stødabsorberende materiale. Ønsker du ekstra stødabsorbering i dine støvler, findes der ekstra indlægssåler.

God ydersål

Sørg for, at sålen er slidstærk og mønstret. En velmønstret sål gør, at du står stabilt uanset overfladen. At sålen er lavet i et blødere materiale mindsker risikoen for at glide i sne, is og koldere forhold.

Produkter brugt i artiklen

Stihl
Fragtfri
Stihl Fodtøj - Læder sikkerhedsstøvle DYNAMIC GTX 36

Fra

2 399 DKK
+Fås i flere varianter
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde