Start / Magasinet / 5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde

Skov

Tips & Råd

Her lister vi 5 konkrete råd til, hvordan du vælger den rigtige brændemaskine og skærer og flækker på en sikker og effektiv måde.

Sav med en motorsav

At save træ med en motorsav er selvfølgelig helt i orden, men man skal passe på ikke at køre motorsaven for hårdt. Intensiv træs savning er hårdt for en motorsav, og det er vigtigt, at den har tid til at køle ned af og til for at undgå skader. Brug af motorsaven direkte i brændestabel øger risikoen for farlige kast betragteligt, så invester hellere i et  savbuk for sikkerhed og god arbejdshøjde.

Brænde – til den rigtige arbejdshøjde

Med en ordentlig brændekløver kan du hurtigt, problemfrit og i korrekt arbejdshøjde skær træstammerne i den rigtige længde.

Kløve på den traditionelle måde med en økse 

For jer, der ikke kløver ret meget træ, kan det ofte være nok med en økse eller en Kindling Cracker. Ved kløvning af træ er en kløve økser at foretrække, denne er designet til at dele stammen i to dele med minimal indsats. Disse er ofte også udstyret med en hammerfunktion, som gør det muligt at slå flækkekiler ind i seje, grove træstykker.

Trækløvning – Hurtig og sikker

Investering i en brændekløver sparer både din ryg og tid, mens den sammenlignet med øksen er meget mere sikker. Her er det vigtigt, at du er klar over, hvor store stykker træ du skal flække. De vigtigste parametre, du skal tage højde for, når du ser på brændekløvere, er maksimal kløvelængde, kløvediameter og kløvetryk.

Effektiv med brændekløvere

Saver du meget, mangler du tid eller producerer du brænde til andre? Så skal du bruge en brændemaskine! Brændemaskinen skærer og flækker stammerne i ét trin , så ender træet på et transportbånd og kan hurtigt og smidigt læsses i en brændesæk eller på en vogn.

Relaterede artikler