Start / Magasinet / Det rigtige brændstof og blanding til din maskine

Det rigtige brændstof og blanding til din maskine

Det rigtige brændstof og blanding til din maskine

Skov

Tips & Råd

En forudsætning for, at din motorsav, rydningssav eller plæneklipper virker, er naturligvis, at den får det rigtige brændstof. I næsten alle tilfælde, med undtagelse af plæneklippere, som ofte har 4-takts motorer, er det en blanding af benzin og olie. For de bedst mulige resultater, både for dig, din maskine og miljøet, anbefaler vi alkylatbenzin.

For at finde ud af, hvilket brændstof og hvilken blanding netop din maskine har brug for, bør du altid læse den medfølgende brugervejledning. Hvis du ikke har den i arkivet, kan de ofte findes på internettet. Hvis din maskine er totakts, skal totaktsolie være involveret i benzinen. Ofte skal der blandes 2% olie i, hvilket svarer til en deciliter olie på fem liter benzin eller to deciliter olie på ti liter benzin. Hvis du har en firetaktsmotor, må du ikke blande olie i benzinen.

Aspen Alkylat Benzin

Alkylatbenzin beskrives ofte som et miljøvenligt brændstof. Så er det måske primært naturen, der omtales, men det er på mange måder også arbejdsmiljøet for dem, der arbejder med værktøjet, der bliver forbedret. Du vil indånde mindre skadelige udstødningsgasser sammenlignet med almindelig benzin. Dette gør det også bedre ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, da du nemmere kan holde fokus en hel arbejdsdag.

Aspen Diesel

Bogstavet D i Aspen D står for diesel. Aspen D består af 100% fornybare råvarer, og er en diesel, der er udviklet specielt til brugere med omsorg for mennesker, maskiner og miljø. Brug af Aspen D reducerer sundhedsrisiciene betydeligt, da det indeholder færre farlige komponenter end traditionel fossil diesel, såsom svovl og aromatiske kulbrinter. Når der ikke er nogen generende lugt, vil du desuden kunne nyde din arbejdsdag igen. Aspen D leveres i en forseglet pakke, så du kan være sikker på at få høj kvalitet, rent og kontrolleret brændstof. Aspen D:s rene sammensætning garanterer en pålidelig opstart og fantastisk maskindrift, selv efter at den ikke har været brugt i længere tid, eller når motoren er kold. Den består af højkvalitets, stabile brændstofkomponenter, der forbrændes på en renere måde og efterlader mindre rester i motoren og i brændstofindsprøjtningen. Dette resulterer i en mere pålidelig motor og en reduceret risiko for motorstop. Og som om det ikke var nok: Aspen D kan opbevares 3-4 gange længere end traditionel fossil diesel. Uden biodiesel, og med reduceret risiko for algevækst, er du sikret kvalitet året rundt.

Aspen Bio Savkædeolie

Aspen Bio Chain Oil er en unik miljøvenlig vegetabilsk savkædeolie af høj kvalitet, der passer til alle typer kæder og sværd i motorsave. Den unikke sammensætning af olie og additiver gør, at den har fremragende oxidationsegenskaber og kan modstå lange nedetider uden at påvirke pumpen og kæden negativt.

Dunke og påfyldningstude

Det er vigtigt, at du opbevarer dit brændstof i specialdesignede dunke. Der findes kombidunke, hvor du kan have både brændstof og kædeolie. Der findes også kombidunke med rum til værktøj som kædefiler og fastnøgler. For at undgå spild ved påfyldning anbefales en påfyldningstud, gerne med automatisk stopfunktion og mekanisk låsefunktion. Selvfølgelig virker den klassiske Jeep dunk, som fås i både fem og ti liter. Vil du se hele vores udvalg af dunke og påfyldningstude? Klik her.

Produkter brugt i artiklen

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow