Start / Magasinet / Far og datter et rigtigt dreamteam!

Far og datter et rigtigt dreamteam!

Far og datter et rigtigt dreamteam!

Inspiration

Skov

Morgan og Johanna er far og datter med en velskåret interesse for saven! Vær med, når de fortæller om deres rejse, tanker om at tage skridtet ind i branchen som fuldtidsbeskæftigelse og hvordan det er at arbejde sammen med et familiemedlem.

Hej Johanna og Morgan! Hvem er I?

- Vi er to adrenalinjunkier fra Lindström-familien, der blev hængende i motorsavsverdenen, Morgan 53 år og Johanna 21 år. Morgan har arbejdet med motorsav i mange år og har nok lavet de fleste fejl, man kan lave. Tidligere var han mest tilfreds, hvis træet gik i den rigtige retning. I 2015 besluttede han at starte sit eget firma, OutdoorMorgan. Han tog et AB-kursus og derefter tog han et C-kursus hos Skovstyrelsen. Efter kurserne fik Morgan øjnene op for træklatring og tog et startkursus i træklatring. På nuværende tidspunkt er det kun Morgan, der driver virksomheden, og han laver avanceret træfældning, klatring og sektionsfældning, skrånende træer, stormfældede træer men også til en vis grad træbeskæring. Gennem årene er virksomheden vokset og i dag er han ambassadør for Maskinklippet.

Johanna har ikke været specielt interesseret i hverken træfældning eller motorsave og syntes mest, at hendes far var lidt skæv. Men da hun skulle fælde sit første træ i sommerhuset i Dalarna, fik hun en forsmag på adrenalinen og var også ret imponeret over sin far, der kunne klare det hårde arbejde og så var interessen vakt. Snakken startede derhjemme om måske at tage det motorsavskørekort alligevel - sagt og gjort, far bookede et kursus til Johanna.

Morgan bor i øjeblikket i Uppsala og arbejder som anæstesisygeplejerske på Universitetshospitalet og saver så meget han kan i sin fritid. Johanna bor i Dalarna mellem Mora og Leksand og arbejder i Hemköp, men flytter til Uppsala i løbet af efteråret.

Johanna, hvad er det, der har tiltrukket dig mest til at tage et motorsavskørekort og gå ind i skovbranchen?

- Åh det ved jeg ikke rigtig! Men efter jeg fældede mit første træ, voksede interessen for både skov og motorsave. Motorsavskørekortkurset indeholdt masser af brugbare og sjove ting og herefter var jeg helt solgt!. Jeg fik også prøvet at klatre lidt i træer og følte, at det er det, jeg primært vil udvikle mig i. For at klatre skal man have AB-kortet og blive ven med saven. I fremtiden vil jeg primært dyrke træklatring, og hvem ved, en skønne dag kan jeg måske uddanne mig til arborist. Men du må ikke glemme, at det også er helt fantastisk at træne i naturen og mærke duften af savsmuld.

Der er et meget lille antal kvinder i branchen, har du nogle tips til kvinder, der er interesserede?

Våg det og sørg for at have gode mennesker omkring dig! Kvinder og mænd med de samme færdigheder kan lige så godt udføre et arbejde!

Hvad er dine bedste tips til et motorsavskørekort?

- Mine bedste råd inden du tager motorsavskørekortet er egentlig at læse bogen fra Safe Forest. Der står utrolig meget nyttigt og vigtigt i det! Jeg vil gerne råde alle til at tage et kig på den. Så tør du tilmelde dig et kursus, hvad enten du bare saver derhjemme eller sammen med andre, så kan det redde liv. Jeg var også så heldig at få godt tøj med det samme, og det gør en kæmpe forskel - sikkerhed først! Og som ved et tilfælde havde far tilfældigvis en ny Husqvarna 545 Mark II motorsav, som jeg kom til at tage, som jeg er utrolig tilfreds med! Du ved, jeg tror, det var sådan, at han havde sikret sig at hvis jeg ville begynde at save, han var et skridt foran.

Morgan, hvordan føles det, at din datter er knyttet til samme interesse som dig?

- Meget sjovt! Jeg har forsøgt at vække min søn Victors interesse i flere år og også fru Maria, men uden held. Så det er dejligt, at Johanna er blevet interesseret og har lyst til at være med! Det bliver spændende at se, hvad vi kan opnå i fremtiden!

Hvad synes du er det bedste ved at arbejde med et familiemedlem?

- Det bedste ved at arbejde sammen med et familiemedlem er, at man ved, hvordan den anden fungerer. Man ved, hvor grænserne går, og at man virkelig kan være brutalt ærlige over for hinanden, coache hinanden til at blive bedre og bedre. Morgan - "Johanna, jo mere viden du får, jo flere fejl vil du se mig begå."

Hvordan ser jeres fremtidsplaner ud?

- I fremtiden håber vi at kunne etablere en virksomhed sammen med træfældning, klatring og eventuelt åbne en lille butik med træfældningsudstyr.

Hvilket udstyr ville du ikke kunne undvære en dag?

Johanna - Helt klart min Husqvarna 545 Mark II Motorsav, og mine Husqvarna Technical Extreme Arborist bukser de er helt fantastiske!

Morgan - Er blevet meget glad for min Sthil Advance X-Climb hjelm og også i min Silky Zubat Prof-Arborist håndsav og min Silky Sugoi håndsav!

Følg Morgan og Johanna på Instagram for mere inspiration! www.instagram.com/outdoormorgan_odm/ @outdoormorgan_odm (Morgan) og  https: www.instagram. com / huggardottern / @huggardottern (Johanna)

DSC_0029

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna
Fragtfri
Husqvarna 545 Mark II Motorsav
5 499 DKK
På lager
Husqvarna
Fragtfri
Husqvarna Technical Extreme Arborist Midjebyxa

Fra

2 499 DKK
+Fås i flere varianter
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde