Start / Magasinet / Fejlsøg afgrænsningskablet til robotplæneklipper

Fejlsøg afgrænsningskablet til robotplæneklipper

Fejlsøg afgrænsningskablet til robotplæneklipper

Skov

Får du en fejlmeddelelse om, at robotten mangler et kabelsignal? Vi har lavet en film om hvordan man finder og fikser kabelbruddet.

Intet kabelsignal?

Er din Husqvarna Automower robotplæneklipper holdt op med at klippe? Får du fejlmeddelelsen ”intet kabelsignal” i displayet? Det betyder, at der er brud på afgrænsningskablet. Oftest hænger brud sammen med havearbejde, hvor spaden eller riven har stukket lidt for dybt. Forsøg at huske hvor der blev gravet og udgå fra de pladser. Opstod fejlen uden menneskelig indblanding er det oftest i samlingerne at problemet er opstået. Find den tegning frem du lavede ved installationen for at se hvor samlingerne er markeret. Nu er det tid til fejlsøgning!

Fejlsøgning med testkabel

For at gøre det område du er nødt til at afsøge mindre, kan du bruge et testkabel. Brug det afgrænsningskabel der blev i overskud ved installationen og monter et kabelstik i den ene ende af kablet. Skift det venstre afgrænsningskabel i ladestationen ud med testkablet. Før det nye kabel til midten af afgrænsningskablet og skær afgrænsningskablet over her. Brug en samlemuffe til at samle de tre ender. Du kan nu se i hvilken side af afgrænsningskablet skaden er sket. Hvis fejlmeddelelsen forsvinder ved du at bruddet er sket i den venstre del af afgrænsningskablet. Forsvinder den ikke er det i højre side. Klip testkablet af igen, og sæt afgrænsningskablet fast i jorden igen.

Gentag denne procedure i den defekte del af afgrænsningskablet, således afgrænser du bid for bid den del af afgrænsningskablet som du behøver afsøge for kabelbruddet.

Fejlsøgning med kabeltester

Undgå unødigt gravearbejde ved at bruge testudstyr beregnet til at finde kabelbrud i afgrænsningskablet. Placer jordankeret i jorden og fjern en af afgrænsningskablerne fra kontakten i ladestationen. Forbind krokodillenæbet på tonegeneratoren med dette afgrænsningskabel. Nu er det tid til at søge efter bruddet! Indstil senderen på tone, så sendes et signal ud i kablet som opfanges af modtageren. Hvis du mistænker et område for kabelbruddet, kan du begynde at søge der. Så længe modtageren giver signal er kablet helt. Når modtageren bliver stille, har du fundet bruddet.

Hvordan repareres bruddet

Det er let at reparere bruddet. Klip begge ender af afgrænsningskablet over, så bruddet klippes væk. Saml enderne i en samlemuffe og klem godt sammen. Er kablet for strakt til at de to ender kan mødes, bruges en ekstra bid kabel og en ekstra samlemuffe. Sæt derefter kablet fast i jorden igen med pløkker, eller grav samlingen ned. Det kan være praktisk at have et reparationskit hjemme, i tilfælde af at afgrænsningskablet skulle blive skadet under havearbejdet.

Sådan, nu er robotplæneklipperen klar til at fortsætte arbejdet!

Produkter brugt i artiklen

Maskinklippet
Robotplæneklipper reparationssæt
429 kr
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde