Start / Magasinet / Fire kreative veje til en god arbejdsbænk i skoven

Fire kreative veje til en god arbejdsbænk i skoven

Fire kreative veje til en god arbejdsbænk i skoven

Skov

Tips & Råd

En træg kæde forringer produktiviteten og slider unødigt på motorsaven. I løbet af en arbejdsdag skal kæden files flere gange, men det kan være svært at fiksere saven på en passende måde i skoven.

Sværdholder

En stubskruestik er et praktisk værktøj, der fungerer som en almindelig skruestik. Ved hjælp af to pigge drives sværdholderen ind i enten en stub eller træstamme og fikserer motorsaven.

Træ

Et mindre træ kan være velegnet til brug, hvis du ønsker en højere arbejdshøjde, når du filer. Sav forsigtigt en rille ind i træet, der er øget risiko for kast! Sluk derefter for motorsaven og placer sværdet i rillen. Sæt derefter sværdet fast med et passende værktøj, såsom en kombinøgle, som du klemmer mellem sværdet og træet.

Høj stub

Klip et mindre træ til den ønskede arbejdshøjde. Lav derefter et snit i stubben fra toppen og ned ca. 20-30 cm. Sav en lidt bredere rille længere nede og gem en hæl, der er bred nok til at holde sværdet i toppen. Hvor rillen ender, laves et vandret snit, hvor der kan slås en kile ind og dermed spænde saven fast.

Liggende stamme

Sid på tværs af en vandret stamme og hold motorsaven mellem dine ben. På den måde fikserer du motorsaven og får et godt overblik og en god arbejdsstilling.

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna Fileklo
169 kr
På lager

Relaterede artikler