Start / Magasinet / Fordelene ved at bruge brændesække til dit brænde

Fordelene ved at bruge brændesække til dit brænde

Fordelene ved at bruge brændesække til dit brænde

Skov

Tips & Råd

Gør håndteringen af dit træ fra skoven til det er i brændeovnen enklere med en brændesæk. Fra træet er kløvet til det ligger på bålet, sparer du en masse tid og buede rygge ved at bruge sække til træet. Smid træet lige ned i sækkene og du undgår tidskrævende stabling og ved hjælp af løkker i bunden af sækken kan det tippes lige ind i fyrrummet.

Let at transportere

Har du pallegafler på traktoren eller frontlæsseren, er det meget nemt at flytte træsækkene fra ophugningspladsen til brændeskuret eller fyrrum. Skal træet transporteres med trailer, er det hurtigt at løfte af og på ved hjælp af en frontlæsser. På grund af det firkantede design er taskerne stabile og stiller man flere ved siden af hinanden, støtter de hinanden. Glem dog ikke at snøre dem ordentligt.

Pladseffektiv

Alle sække som vi sælger hos MK North har et bundareal på 1 kvm. Det er således nemt at beregne, hvor meget plads du skal bruge til at opbevare dine fyldte poser. Selv på huggepladsen bliver det mere pladsbesparende med sække, ingen stor bunke der spredes ud. Derudover kan du nemt transportere poserne væk, når pladsen på huggepladsen begynder at være trang. Paller med pallekrave er lige så pladseffektive, men tillader ikke luftgennemstrømning på samme måde som træsækkene (se nedenfor).

Meget luft gør, at træet tørrer hurtigere

I betragtning af at brænde sættes huller til buller i sækkene, vil der være luft nok til at træet kan tørre færdigt i sækkene. De fleste sække har også to eller fire sider i netmateriale for at lufte træet endnu bedre, så tørreprocessen er hurtigere. Hvis du opbevarer poserne udendørs, anbefales det at placere dem på en overflade med naturligt dræn som f.eks. en stenbunke eller endnu bedre på en Europall eller engangspalle. Snak med den lokale industri, de skal nok have lidt til overs.

Hvis du vil gøre din håndtering af træ med træsække endnu nemmere, er der stativer til at sætte sækkene fast på, når du fylder dem. Men det er selvfølgelig lige så nemt at fastgøre sækken direkte til frontlæsserens gafler.

Produkter brugt i artiklen

NNZ Brændesæk Net 1500 L
149 kr
På lager

Relaterede artikler