Start / Magasinet / Havearbejde, der er perfekt i august

Havearbejde, der er perfekt i august

Havearbejde, der er perfekt i august

Have

Mod slutningen af ferien kan det være rart med et par pauser fra hængekøjen. Udover at høste dine afgrøder er forholdene perfekte til at gøre haven klar til efteråret. Her har vi derfor samlet de haveopgaver, der passer bedst til august.

Udnyt og forlæng høsten

Hjælp tomatplanterne på vej ved at "toppe" dem, altså skære alle nye blomsterklaser af. Så kan planten lægge sin energi på at færdiggøre de tomater, der allerede er begyndt at udvikle sig. I august er det stadig glimrende at så bladgrønt som salat og rucola, der vokser hurtigt selv ved lavere temperaturer. Sukkerærter kan også sås nu til høst senere på efteråret. En der dog ikke kan lide køligere temperaturer er basilikum, så hvis du har dyrket i en potte, er det tid til at tage den op.

Beskær bærbuske efter høst

Når du har plukket sæsonens sidste hindbær eller brombær, er det tid til at finde beskæresaksen frem. Klip alle de skud af, der har givet bær i år for at gøre plads til næste års skud. Til ribs- eller stikkelsbærbuske er det mere et spørgsmål om at tynde ud i gamle grene, så busken får lys og luft.

Giv plænen en omgang

Nu er forholdene perfekte til at ordne bare eller slidte dele af plænen. Jorden er varm og fugtig samtidig med, at den rigelige dug gør, at man næsten ikke skal vande. Invester i en såkaldt villablanding med hurtig spiring, så græsset når at slå ordentligt rod inden vinteren.

Klip hækken en sidste gang

Mod slutningen af måneden kan du hente hækkeklipperen og give hækken en sidste prikken over i'et, inden det er tid til vinterhvile. Du finder alle vores hækkeklippere her.

... og så var augusts havearbejde klaret. Vil du have flere tips til den kommende sæson? Læs mere om hvordan du passer din have inden vinteren

Produkter brugt i artiklen

Silky
Silky Forester 3000 Stangsav
1 449 DKK
På lager
WOLF-Garten
Wolf-Garten WE-B/LD 700 A Gødningspakke
649 DKK
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow