Start / Magasinet / Hvad gør jeg, hvis mine savbeskyttelsesbukser går i stykker?

Hvad gør jeg, hvis mine savbeskyttelsesbukser går i stykker?

Hvad gør jeg, hvis mine savbeskyttelsesbukser går i stykker?

Skov

Tips & Råd

Arbejder du med motorsav, er savbeskyttelsesbukser en effektiv måde at undgå ulykker på. Men for at de kan bevare den fulde beskyttelse, er det vigtigt, at du passer ordentligt på dem. Det er fibrene i savbeskyttelsesbukserne, der yder beskyttelse i tilfælde af uheld. Disse bliver viklet ind i savkæden, hvilket fører til, at kæden stopper. Vi har savbeskyttelsesbukser med kapacitet til at bremse en savkæde, der kører op til 24 m/sek.

Hvornår er beskyttelsen brugt op?

Ligesom med cykelhjelme har savbeskyttelsesbukserne opfyldt deres pligt, når de har reddet deres bærer og skal derfor smides ud. Det skyldes, at fibrene er svækket, og de vil højst sandsynligt ikke beskytte næste gang. En undtagelse er, hvis det kun er yderstoffet, der er punkteret, og flængen kan repareres uden at sy den sammen med de beskyttende lag.

Plejevejledning

Kraftig snavs og især harpiks fører til, at bukserne beskytter mindre, fordi de beskyttende lag kan have klæbet sig sammen. Vask dine bukser regelmæssigt ved lav temperatur og lad dem tørre af sig selv. Hold øje med savbeskyttelsesfibrene, begynder de at blive trukket ud, er det tid til at udskifte bukserne.

Kan jeg forkorte mine bukser?

Du kan ændre længden på buksens yderstof, men ligesom ved reparationer er det vigtigt, at du ikke syr beskyttelseslagene sammen. Det er bedst at vælge et par bukser som allerede passer når du køber dem, Husqvarna tilbyder fx savbeskyttelsesbukser med 10 cm kortere eller længere benlængde - vi har disse i sortimentet og du finder dem blandt vores andre savbeskyttelsesbukser.

Kilde: Säker skog http://sakerskog.se/praktika-info/arbetsteknik-och-utrustning/anvander-du-ratt-personlig-skyddsutrustning/

Produkter brugt i artiklen

Stihl
Stihl X-treem Beskyttelsespakke
7 699 DKK
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow