Start / Magasinet / Kan jeg køre skov- og havemaskiner på E10 benzin?

Kan jeg køre skov- og havemaskiner på E10 benzin?

Kan jeg køre skov- og havemaskiner på E10 benzin?

Service & vedligeholdelse

E10-brændstof blev introduceret i august 2021 og er den nye standardbenzin på markedet. Almindelige spørgsmål vi får er, om E10 fungerer sammen med en specifik plæneklipper, havetraktor, motorsav eller rydningssav. Vi giver her en forklaring på alt, hvad du behøver at vide om brændstoffet sammen med din maskine.

Hvad er E10-brændstof?

E10 er som udgangspunkt Blyfri95, men med 10% ethanol i stedet for de tidligere 5%, der var i brændstoffet Blyfri95.

Hvad siger producenterne om E10 benzin?

Du kan køre din Husqvarna motorsav og andre Husqvarna skov- og havemaskiner på E1O, uanset model og fremstillings år. STIHLs skov- og havemaskiner fungerer også med E1O uanset produktionsår. For nogle maskiner, uafhængige producenter, kan en justering af karburatoren til det nye brændstof være påkrævet. Vi anbefaler, at du gør dette på et autoriseret værksted. Begge producenter går dog, ligesom os på MKNorth, altid ind for et alkylatbrændstof såsom Aspen i stedet for af almindelig kommercielt brændstof.

Kan jeg køre min maskine med E10?

Størstedelen af alle moderne maskiner vil kunne køre på E1O, men for at være sikker på netop din model, er det bedst at spørge producenten. Igen anbefaler vi Aspen alkylate benzin frem for almindeligt kommercielt brændstof for dit og maskinens bedste. Hvis du har en maskine, der er fremstillet før 2012, som du kørte på Blyfri95 og er usikker, så vælg Blyfri98 som erstatning, hvis det er muligt.

Hvilket brændstof skal jeg bruge til min nye plæneklipper / rydningssav / motorsav?

Vi anbefaler at køre de maskiner, vi sælger på alkylate benzin fra Aspen, som er et renere og mere opbevaringsstabilt brændstof (almindelig benzin i dag har normalt kun en anbefalet lagringstid på 3-4 måneder ). Det kan betyde, at havemaskiner, der kun bruges over en sæson og står stille med benzin i, kan få belægninger og give startproblemer/ujævnt løb, når det er tid til at starte dem igen. Udover de positive aspekter for miljøet og sundheden, er et alkylatbrændstof også mere skånsomt for maskinen.

Jeg har kørt en ældre maskine lavet før 2012 med E5 brændstof (Blyfri95), kan jeg køre på E10?

Hvis du har en ældre maskine, vil vi foreslå at køre på Blyfri98 i stedet for E10. Blyfri98 / V-power sælges indtil videre med kun 5% indblanding af ethanol og er dermed et bedre alternativ til ældre maskiner, der tidligere kørte på Blyfri 95 (E5 brændstof).

Produkter brugt i artiklen

Relaterede artikler

Magasin

Sådan servicerer du din plæneklipper