Start / Magasinet / Sådan servicerer du din plæneklipper

Sådan servicerer du din plæneklipper

Sådan servicerer du din plæneklipper

Service & vedligeholdelse

Føler din plæneklipper sig træt efter vinterhvile? Klipper den ikke så godt mere eller kører den lidt ujævnt i motoren? Så er det måske tid til en service! Her gennemgår vi trin for trin, hvordan du servicerer din gåplæneklipper og gør den klar til endnu en sommer!

Hvordan servicerer jeg min plæneklipper?

 1. Start med at lave en visuel inspektion af din plæneklipper. Er der tegn på lækage, revner eller andre abnormiteter?
 2. Start plæneklipperen og kontroller sikkerhedsfunktioner såsom dødmandsgreb.
 3. Vask plæneklipperen ved at skylle græsrester og snavs af med en haveslange. Brug et rengøringsmiddel og en skrubbebørste. BEMÆRK! Ved rengøring under maskinen, når der er olie tilbage i motoren, er det vigtigt at vinkle plæneklipperen, så tændrøret peger opad. Skyl derefter med vand og lad maskinen tørre grundigt.
 4. Tøm motoren for olie ved hjælp af en oliesuge.
 5. Fjern tændrørshætten fra tændrøret.
 6. Fjern kniven med en topnøgle eller skruemaskine. Når der ikke er olie tilbage i motoren, er det godt at stille plæneklipperen på siden for lettere adgang. Slib kniven eller udskift evt. Ved slibning er det vigtigt at slibe lige meget på begge sider af kniven, så der ikke opstår vibrationer under kørslen.
 7. Kontroller og stram drivremmen, hvis din plæneklipper er udstyret med drev. Tjek for tørre revner eller andre skader og udskift om nødvendigt.
 8. Kontroller ledninger, gaskabler og dødmandsgreb og stram eller udskift om nødvendigt.
 9. Tjek drivdækkene og udskift dem, hvis de begynder at blive slidt. Med nye friske dæk kommer plæneklipperen lettere rundt.
 10. Tjek startsnor og skift om nødvendigt .
 11. Udskift luftfilteret.
 12. Udskift tændrøret med en tændrørsnøgle.
 13. Udskift enhver beskadiget eller tørrevnet brændstofslange .
 14. Tilføj motorolie. Brug en olietragt for at undgå oliespild på ydersiden af motoren. Tjek målepinden for det korrekte olieniveau på motoren.
 15. Fyld brændstof på plæneklipperen. Brug alkylatbenzin for både motoren, miljøet og dit helbred.
 16. Sådan! Nu er din plæneklipper klar til endnu en sommer!

De mest almindelige reservedele dele til plæneklipper kan findes her! Hvis du er i tvivl om delene passer til netop din maskine, kan du tjekke under eksploderede billeder. Identificer din maskines typeskilt. På dette skilt finder du både produktnummer, serienummer, modelbetegnelse og årsmodel. Ved udskiftning af motordelene skal du i stedet slå op på motorens typeskilt, hvor du finder motorens model, type og kode. På nogle modeller kan disse skilte være stemplet og placeret under omslag.

Gå ikke glip af vores værdifulde artikler Sådan servicerer du din rideplæneklipper & Forbered din robotplæneklipper til vinteropbevaring .

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna Wp 4-Takts Olie Sae 30 0,6L
55 kr
På lager

Relaterede artikler