Start / Maskiner & Værktøj / Kemikalier, olier og miljøbrændstoffer / Affedtning & Rengøringsmidler

Affedtning & Rengøringsmidler

Rengøringsmidler som affedtning og skumvask.

Smøremidler
Smøremidler
Tilbehør olier og benzin
Tilbehør olier og benzin

Viser 24

af 34 produkter
Stihl
Stihl Varioclean

Stihl Varioclean

85 DKK
På lager
Side 1 af 2
12

Vælg det rigtige affedtningsmiddel

Kold affedtning (eller petroleumsaffedtning, som det nogle gange kaldes) er en aromatisk terpentin, der er meget god til at opløse fedtet snavs. Vinterpigdæk river tjære op fra asfalten, der klæber til lakken, og det fedtede snavs er stort set umuligt at opløse uden koldaffedtning. Skal du bruge koldaffedtning på de overflader, der er rigtig stærkt tilsmudsede, vil rengøringen være mest effektiv, hvis overfladen er tør. Kold affedtning på en våd bil giver normalt ikke så god en renseeffekt.
Alkalisk affedtningsmiddel er et rengøringsmiddel opløst i vand. Nogle alkaliske affedtningsmidler blander forskellige overfladeaktive stoffer, alkoholer og vand for at få et bedre produkt, der kan modstå mange typer snavs. Alkalisk affedtningsmiddel fungerer fremragende på en våd bil og er som regel også ret effektiv mod bremsestøv på fælgene. Om foråret er det godt først at kombinere kold affedtning, skylle med højtryksrens og derefter påføre et basisk affedtningsmiddel. Så løser du både fedtet tjæresnavs og almindeligt vejstøv.

Vask med højtryksrenserMed en almindelig haveslange med et tryk på fire bar forbruger du godt 3.000 liter vand i timen. En højtryksrenser med et arbejdstryk på 100 bar behøver kun 400 liter vand i timen. Konklusion: du sparer strøm, tid og vand. Når en haveslange tilsluttes højtryksrenseren, er trykket normalt fire bar. Højtrykspumpen skaber til gengæld et vandtryk på op til 150 bar. Dette vand koncentreres gennem højtryksdysen til en kraftig stråle.
- Funktionen er, at maskinen sætter en vis mængde vand under tryk, hvor mængden er bestemt af, hvor stor elmotor og pumpe maskinen har. Vandet sættes derefter under tryk ved hjælp af motorens stempelpumpe til det optimale tryk, som netop denne kombination kan opbygge.