Start / Magasinet / Monter sværd og kæde på motorsaven

Monter sværd og kæde på motorsaven

Monter sværd og kæde på motorsaven

Instruktionsvideoer

Skov

Det er nemt at montere sværd og kæde på din motorsav. Det er dog vigtigt, at det bliver gjort rigtigt: Kæden i den rigtige retning, at den er spændt ordentligt og at skruerne til dækslet er spændt ordentligt. I denne video viser vi, hvordan man monterer sværd og kæde på en Husqvarna motorsav.

Nedenfor finder du en oversigt over de trin, vi gennemgår i videoen: hvordan monterer du sværd og kæde på din motorsav. Bemærk, at der kan være nogle forskelle mellem forskellige mærker og modeller.

Når du skal montere sværd og kæde, skal du bruge handsker og en kombinøgle, der følger med din motorsav.

Start med at tjekke at kædebremsen er frakoblet ved at trække håndtaget bagud, ellers kan det være svært at få koblingsdækslet tilbage ved genmontering.

3. Fjern koblingsdækslet med den medfølgende kombinøgle ved at løsne møtrikkerne. Vær opmærksom på, at nogle modeller kan have en transportskive af plast under koblingsdækslet - denne skal fjernes inden montering af sværd og kæde.

Monter sværdet og kæden. Placer kæden i rillen på sværdet og sørg for, at skæretænderne er rettet fremad. Hvis din sav er udstyret med et tandhjul, skal kæden være i denne.

5. Sæt koblingsdækslet på igen. Det er nu vigtigt at montere kædestrammerskruen på koblingsdækslet i det tilsvarende hul i sværdet. Afhængigt af hvilken model du har, kan kædestrammerskruen sidde på motorsaven bag sværdet og passes i så fald ind ved sværdmonteringen.

Inden møtrikkerne til koblingsdækslet spændes helt, strammes kæden. Det gør du også med den medfølgende kombinationsnøgle. Drej kædestrammerskruen med uret, indtil du ikke kan se noget mellemrum mellem kæden og undersiden af sværdet. Spænd nu møtrikkerne ordentligt!

Til sidst kontrolleres, at kæden kan trækkes rundt med hånden. Husk at fortsætte med at kontrollere kædens strækning med jævne mellemrum!

Relaterede artikler

Magasin

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde