Start / Magasinet / Sådan laver du en adventsstage af en brændeknude

Sådan laver du en adventsstage af en brændeknude

Sådan laver du en adventsstage af en brændeknude

Inspiration

Sikkert fordi brænde primært er beregnet til opvarmning, men for os, der godt kan lide romantikken omkring brænde, kan det være en god idé at bruge brænde til andre ting også. Inventar f.eks. Noget en velkløvet brændeknude kan passe godt til, er bunden af en naturlig adventsstage. Sikke en drøm endelig at have brænde midt på bordet!

Sådan laver du din adventsstage

Vælg et fint eksemplar med så lige kløveflader som muligt og gerne med bark tilbage på den anden side. Brug en mejsel til at udjævne den flade overflade hvis det er nødvendigt, det er vigtigt at lysestagen står så stabilt som muligt på bordet.

Bor fire huller, der er c:a 20-25 mm i diameter og omtrent samme dybde. Sørg for at forankre brændet ordentligt, når du borer, så det ikke snurrer og skader nogen eller noget. For at få samme dybde på hullerne, kan det være godt at mærke boret med et stykke tape.

Har du lys i forvejen, kan du tilpasse hullets diameter til dem, men husk at sørge for at du også får plads til en holder. Man kan købe færdige holdere i metal, men det er muligt at bruge et par lag folie også. Har du metaltape, virker det selvfølgelig også.

Dekoration

Du må selv finde på udsmykningen. Men kogler, mos, grene og andet julepynt er selvfølgelig velegnet. Selv foretrækker vi nok brændeknuden uden pynt – den er fin som den er!

Ps. Tænk på, at mange bål starter i adventsstager. Pas på aldrig at efterlade tændte stearinlys uden opsyn. Der findes også brandbeskyttelsesspray, hvis du vil være ekstra forsigtig. DS.

Relaterede artikler

Magasin

Spar strøm, fyr med træ - Vi lister fordelene