Start / Magasinet / Sådan ordner du den perfekte græsplæne

Sådan ordner du den perfekte græsplæne

Sådan ordner du den perfekte græsplæne

Have

Efter en lang og kold vinter ser plænen som regel træt og slidt ud. Mangel på gødning og for meget mos er almindelige problemer. Når foråret er kommet, længes mange af os efter skøn grillmad og skønne barfodsdage i haven. Den perfekte græsplæne står selvfølgelig højt på ønskelisten. Her får du tips til, hvordan du skaber en grøn, holdbar og smuk græsplæne. For at overkomme dette er det vigtigt at investere i den rigtige pleje – og starte til tiden. Her er nogle ting, du skal huske på for at få den perfekte græsplæne.

1. Gødskning

Som alt andet i live har græsplænen brug for næring for at holde sig i live. For at få en sund og grøn græsplæne er gødskning derfor vigtig. Sørg for at begynde at gøde, så snart sneen er forsvundet, og plænen viser tegn på grønt (gerne i marts-april).

I dag er der en række forskellige gødninger på markedet. For de bedste resultater skal du vælge en langtidsvirkende gødning. Undgå kunstgødning – disse indeholder ofte alt for meget kvælstof. Kvælstof får græsset til at vokse hurtigt, men plænen er ikke så tæt og holdbar som ved en langtidsvirkende variant. Langtidsvirkende gødning er dyrere, men holder længere.

Sørg for at gøde mindst tre gange pr. sæson, gerne lidt og ofte (i stedet for for meget på én gang). På den måde bygger du en sund og holdbar græsplæne, der vokser i et behageligt tempo.

Du kan finde alle gødnings- og græsfrøprodukter her .

2. Bekæmp mos

Hovedårsagen til at der kommer mos i plænen er, at plænen er underernæret. Dette i kombination med skygge og lave pH-værdier gør, at mosset nemt tager over. Også her er gødskning vigtig. Gødskning hæver jordens pH og styrker græsset, så det til sidst kan konkurrere med mosset. Har du alvorlige problemer med mos, kan det være godt at kombinere gødskning med et mossprøjtemiddel eller en mosfjerner. Her kan du læse mere om, hvordan du får en mosfri græsplæne.

Du kan finde alle mosskærere og vertikalskærere her.

3. Klip det

Jo oftere du klipper, jo finere bliver din græsplæne. Invester i at slå græsset en eller to gange om ugen i løbet af sæsonen. Har du svært ved at klippe så ofte, kan det være godt at investere i en robotplæneklipper. Fordelene ved robotplæneklipperen er mange, blandt andet det faktum, at den klipper græsstråene ofte og fra forskellige retninger. Græsafklippet bliver på plænen, så det fungerer som naturlig gødning. Det betyder, at du ikke behøver at tilføre så meget næring, samtidig med at du på sigt får en sundere, grønnere og tættere græsplæne.

Du kan finde alle robotplæneklippere her.

4. Kunstvanding

Hvor ofte du skal vande afhænger af, hvilken type græsplæne du har. Har du en veletableret græsplæne, behøver du ikke vande så ofte, men så meget desto mere rigeligt. Det er vigtigt ikke at vande mere, end du har brug for - en konstant våd græsplæne fremmer fremkomsten af skadedyr og mos. En god tommelfingerregel er at vande 25 - 30 mm en gang om ugen. Har du en nysået græsplæne, gælder det dog stik modsat, så skal du vande ofte og lidt. Med et opdateret kunstvandingssystem bliver kunstvanding bogstaveligt talt "a walk in the park".

Du kan finde alle vanding  her.

Produkter brugt i artiklen

Gardena
Gardena Vippevander Aquazoom
309 DKK
På lager

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow