Start / Magasinet / Sådan starter du din motorsav

Sådan starter du din motorsav

Sådan starter du din motorsav

Instruktionsvideoer

Skov

I denne film viser vi i enkle trin hvordan du starter din benzindrevne motorsav korrekt, så du undgår at den \"drukner\".

Trin for trin - start motorsaven

1. Aktiver kædebremsen

Du aktiverer kædebremsen gennem at trykke håndværnet fremad. Kædebremsen skal altid være aktiveret når du starter din motorsav.

2. Pump brændstof frem

Tryk på gummiblæren, den såkaldte primer, cirka 3-4 gange for at forsyne karburatoren med brændstof. Dette for at gøre det nemmere og hurtigere at starte din motorsav.

3. Aktiver chokeren

Chokeren kan findes ved siden af gashåndtaget. Aktiver chokeren ved at flytte den udad og opad.

4. Dekompressionsknap

Dekompressionsknap findes på de fleste af Husqvarnas professionelle maskiner og er den lille sorte knap på låget eller på siden af cylinderen. Hvad gør jeg, hvis min motorsav ikke har en dekompressionsknap? Hvis din motorsav ikke har en dekompressionsknap, springer du blot dette trin over.

5. Tænd for motorsaven

Træk i snoren indtil motorsaven starter, normalt er det 2-3 træk. Hvad gør jeg, hvis motorsaven ikke starter efter 2-3 træk? Hvis din motorsav ikke starter efter du har trukket tre gange, bør du deaktivere chokeren, da du eller risikerer at drukne motoren i benzin. Sker dette, vil motorsaven blive meget svær at starte i et stykke tid. Gå i stedet videre til punkt.

6. Deaktiver chokeren

For at deaktivere chokeren skal du skubbe den tilbage til dens oprindelige position. Når du deaktiverer chokeren, stopper saven ved ca. 25 % gas, for at gøre det nemmere at starte motorsaven. Så snart du begynder at accelerere, udløses gashåndtaget, og motorsaven går i tomgang.

7. Start motorsaven

Motorsaven skulle nu starte med 1-2 træk i snøren. Når motorsaven er startet, giver man lidt gas, så går motoren ned på tomgang. Nu kan du slippe kædebremsen, hvilket gøres ved at føre håndværnet tilbage på plads. Nu kan du begynde at save!

8. Start med varm motor

Er din motor allerede varm behøver du ikke aktivere chokeren når du trækker i starthåndtaget. Du kan evt. aktivere chokeren for derefter med det samme deaktivere den igen. Dette giver dig et lille benzinboost (half-gas) som gør det lettere at starte motoren. Når du så giver gas, går den ned på tomgang ligesom beskrevet ovenfor.

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna
Husqvarna 435 motorsav startsæt
2 999 DKK
+Pakkevare
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

Sådan installerer du Automower Nera