Start / Magasinet / Vælg den rigtige plæneklipper til dine behov

Vælg den rigtige plæneklipper til dine behov

Vælg den rigtige plæneklipper til dine behov

Have

Få ting lugter så meget af sommer som nyslået græs og få maskiner har så oplagt plads i haveskuret som en plæneklipper. Men at vide, hvilken type plæneklipper man skal vælge, er ikke altid det nemmeste. Robotplæneklipper, havetraktor, gå-bagved-plæneklipper eller håndskubberen? Vi lister fordelene, så du kan finde den rigtige for dig.

1. Robotplæneklipper - grønnere græs og tid over til andre ting

Plæneklipning er et af havens hyppigste opgaver. Undgå stresset med at have tid til at klippe i tide og brug tid på andre ting ved hjælp af en robotplæneklipper. Det eneste arbejde, du skal gøre, er at installere den, og det er nemt færdigt på få timer. Når det er gjort, tager robotplæneklipperen sig af resten. Ved hjælp afgrænsningskablet, der lægges ud i forbindelse med installationen, holder robotten selv styr på, hvilket område den skal klippe. Hvis den støder på en forhindring, såsom et træ eller en trampolin, bakker den bagud af sig selv og vælger en ny klipperute.

Vælger du den helt rigtige model, kan robotplæneklipperen ordne både meget store haver og meget bakkede plæner. Husqvarnas Automower kan klare en hældning på op til 45 %. Her kan du læse mere om, hvordan du vælger den rigtige størrelse robotplæneklipper.

Den klipper kort, men ofte, og efterlader det afklippede græs, hvilket fører til ekstra næring og en grønnere græsplæne. Når det er tid til at lade, søger den selv efter sin ladestation. Hvis du har børn eller kæledyr, der kan lide at lege på græsplænen, kan du indstille klippetiden direkte på kontroldisplayet. Men skulle robotplæneklipperen være ude på samme tid, mærker den dem også og reagerer ved at bakke.

Du kan finde alle vores robotplæneklippere her.

2. Havetraktor - til de helt store arealer

Uanset hvor skønt det er med rigtig store græsplæner, kan tidsforbruget og indsatsen for at holde dem klippet nemt tage charmen fra den. Det her havetraktoren kommer ind og redder dagen. Vi lægger ikke skjul på at de er sjove at køre, men den største fordel er, hvor effektive de er.

Ligesom når du vælger en robotplæneklipper, er det vigtigt at tage udgangspunkt i, hvordan din have ser ud. Er det meget kuperet, er en havetraktor med firehjulstræk at foretrække.

Til de rigtig spøjse haver med mange vinkler og forhindringer er det vigtigt at vælge en havetraktor med en lille venderadius. Flere af modellerne fra Cub Cadet er nede på 17 cm. Vælger du en model med frontmonteret klippebord, får du en plæneklipper, der er lige så nem at manøvrere som den er effektiv. Du kan nemt

komme til omkring hække, træer, hegn og gangbroer.

Flere af vores modeller kan kombineres med tilbehør som børster og opsamlere, til vedligeholdelse af gangarealer og for nemt at samle det afklippede græs sammen. Køber du en plov, får du et trofast arbejdsredskab, der virker hele året rundt.

Du kan finde alle vores havetraktorer her.

3. Gå-bagved-klipper - klassikeren der holder

Langt den mest populære blandt varianterne af plæneklippere er gå-bagved-plæneklipperen. Det er nemt at forstå hvorfor – den er nemt at bruge, effektiv i sin klipning og kan klare rigtig store græsplæner. I dag fås den som elektrisk, batteridrevet og benzindrevet.

De batteridrevne gå-bagved-plæneklippere er perfekte til dig med en lille til mellemstor græsplæne (op til 500 kvm). Batteriet klarer en klipning. Den er støjsvag, miljøvenlig og nem at manøvrere på grund af dens lave vægt. Den fås også med fremdrift for en endnu mere komfortabel klipning.

Den elektriske plæneklipper kan klare lidt større plæner end den batteridrevne, forudsat at der er stikkontakter. Modeller som MTD Optima 34 E er blevet udstyret med en mulchingplug og et bagudkast, som gør, at de også kan klare højere græs, mens den smalle klippebredde (34 cm) gør, at den kan komme til selv i smalle passager. Husk at holde øje med ledningen, så den ikke sætter sig fast i buske eller tilfældigvis bliver klippet over.

Klassikeren i denne sammenhæng, den benzindrevne plæneklipper, kan klare græsplæner på op til 2.000 kvm. Den er effektiv selv på rigtig højt eller vådt græs. Flere af Husqvarnas modeller er udstyret med AFTech-teknologi, som betyder, at klippeknivene skaber en luftstrøm, der løfter græsset i forbindelse med klipningen. Det giver et mere jævnt resultat samtidig med, at græsset nemmere transporteres til opsamleren. Hastighedskontrol og automatisk stop når du slipper håndtaget er yderligere to funktioner, der gør klipningen både nemmere og mere sikker.

Du kan finde alle vores gå-bagved-plæneklippere  her.

4. Håndskubberen - et klip for dig og miljøet

Den koster ingenting at betjene, er støjsvag, lugtfri og miljøvenlig – der er mange grunde til, at den manuelle cylinderklipper har overlevet motoriseringen. Hører du også til typen, der ser havearbejde som træning, er håndklipperen perfekt, græsset bliver trimmet og du får en motionsrunde med i købet. Afklippet er pænt fordelt over plænen og det tager ikke meget længere tid, end hvis du brugte en motoriseret plæneklipper.

På de kontaktfri cylinderklippere møder klippecylinderen og den nederste klinge ikke hinanden, hvilket gør dem både nemmere at skubbe og endda lidt mere støjsvage end de klassiske modeller. Husqvarna 540 er den mest støjsvage på markedet og kan bruges med en opsamler, så du ikke skal gå efter den med en rive. Det er værd at huske på, at skærene skal slibes oftere på kontaktfri cylinderklippere, da klingerne ikke slibes automatisk. Til meget store eller kuperede plæner, hvor håndplæneklipperen ikke rigtig rækker, kan de stadig udfylde en funktion - du kommer nemt til med dem under buske og ved grøftekanter.

Relaterede artikler

Magasin

Nye generation af iMow