Start / Magasinet / Værktøjsløs kædestrammer - intet værktøj, intet besvær

Værktøjsløs kædestrammer - intet værktøj, intet besvær

Værktøjsløs kædestrammer - intet værktøj, intet besvær

Instruktionsvideoer

Skov

Med en værktøjsløs kædestrammer kan du nemt strække kæden uden værktøj. Her viser vi, hvordan den værktøjsløse kædespænding fungerer på en Husqvarna motorsav.

Værktøjsløs kædespænder / Kædestrammer

Værktøjsløs kædespænder eller værktøjsløs kædestrammer er to ord med samme betydning. Det bliver mere og mere almindeligt, at motorsaven er udstyret med en værktøjsløs kædespænding, og den er unægteligt fleksibel for brugeren. Her viser vi på en ny Husqvarna motorsav, hvordan du trin for trin samler skæreudstyret og spænder kæden med den værktøjsløse kædestrammer.

1. Fjern dækslet

Du starter med at fjerne kædedækslet med den værktøjsløse kædestrammer på. Det gør du nemt ved hjælp af knappen. Husk at kædebremsen ikke skal være aktiveret. Hvis du ved et uheld har fjernet kædedækslet med kædebremsen aktiveret klik her.

2. Fjern transportbeskyttelsen

Under kædedækslet er der en hvid ring som er en transportbeskyttelse for ikke at beskadige sværdboltene. Denne transportbeskyttelse bør ikke sidde der, når sværd og kæde er monteret.

3. Monter sværd og kæde

Så er det tid til at samle sværdet og kæden. Den nemmeste måde at gøre dette på er at placere saven på siden med koblingssiden opad. Sæt så sværdet på plads, tjek at hullet til kædesmøringen er fri for snavs eller lignende. Så er det tid til at sætte kæden på, start med at sætte kæden rundt om drivhjulet, som er placeret under koblingen. Placer derefter kæden i rillen i sværdet. Tjek at kæden ligger korrekt ved drivhjulet og næsehjulet på sværdet, næsehjulet er yderst på sværdet. Husk at kontrollere at kæden er monteret i den rigtige retning, der er et lille skilt på siden af kædedækslet der viser hvilken retning savtanden skal vende.

4. Sæt dækslet på igen

Sæt derefter kædedækslet på igen, og sørg for, at kædestrammeren møder hullet i sværdet. Dette justerer du nemt ved at sætte kædedækslet på, som det var da du fjernede det, så skruer du nemt den værktøjsløse kædestrammer på, så kædestrammeren falder ned i hullet og dækslet ligger fladt mod sværdet. Skru derefter drejeknappen på igen, men spænd den ikke endnu.

5. Spænd kæden

Stram derefter kæden med den værktøjsløse kædestrammer. Når kæden ikke længere er slap på undersiden af sværdet og stadig nemt kan trækkes rundt, er det passende. Stram derefter drejeknappen godt. Nu kan du begynde at save!

Produkter brugt i artiklen

Relaterede artikler