Start / Magasinet / Gode råd om hvordan du vedligeholder din motorsav

Gode råd om hvordan du vedligeholder din motorsav

Gode råd om hvordan du vedligeholder din motorsav

Service & vedligeholdelse

Skov

Få ting er så tilfredsstillende som en motorsav, der starter problemfrit, kører som et urværk og får det til tider hårde arbejde i skoven gjort. Men for at holde en motorsav i god stand kan løbende vedligeholdelse være en god ting. Her er nogle tips til, hvad du bør gøre med jævne mellemrum for at din sav skal blive ved med at være en pålidelig partner.

Spænd kæden

Ved at løsne møtrikkerne på ydersiden af klingen eller, hvis motorsaven har værktøjsløs kædespænding, ved at løsne plastikgrebet, kan du skubbe klingen fremad for at stramme kæden. Kæden skal være i rillen, men samtidig skal kæden rulle jævnt i savens retning. Sørg for, at kædebremsen er udløst, og tag om nødvendigt handsker på.

Rengør luftfilteret

Børst snavs af luftfilteret med en børste. Hvis der er meget snavs, kan filteret fjernes; hvis det er et skumgummifilter, kan det med fordel skylles i lunkent vand.

Skift sværd

Hver gang du renser saven, kan det også være en god idé at vende sværdet. Hvis du opdager, at saven saver ujævnt, og det ikke hjælper at vende på sværdet, er det på tide at skifte sværd.

[Slib kæden[/b]

Kæden skal slibes med jævne mellemrum. Vi anbefaler at bruge filmål. Først skal hver tand files med en rund eller trekantet fil, og derefter skal rytterne evt. files med en fladfil.

Rengør kølepladerne

Hele saven bør børstes ren efter brug. Brug en almindelig malerpensel til at komme til over alt. I den yderste ende af kølepladerne kan det være nyttigt at have noget aflangt til at fjerne snavs, der er langt inde i kølepladerne. Dette er vigtigt for motorens køling.

Udskiftning af brændstoffilter og brændstofslange

Hvis din sav begynder at køre ujævnt, kan det skyldes, at der er snavs i brændstoffilteret. Det er nemt for snavs at komme ind i brændstoftanken og sætte sig fast i filteret. Det kan derfor være en god idé at skifte det med jævne mellemrum. Hvis du kan se, at brændstofslangerne er begyndt at se tørre ud, bør de også udskiftes.

Find reservedele

Når det er tid til service, kan du finde alle reservedele til din maskine efter produktnavn og modelår ved at klikke her

Produkter brugt i artiklen

Husqvarna
Husqvarna Filesæt X-Cut Sp33G 325" 1,3Mm
149 kr
På lager
HestraJob
HestraJob Kobolt Tan Arbejdshandske str 6

Fra

79 kr
+Fås i flere varianter
Gå til

Relaterede artikler

Magasin

5 råd til, hvordan du saver og kløver dit eget brænde