Start / Have / Kompostkværn

Kompostkværn

Kompostkværne i forskellige størrelser både med kniv og valse

Viser 24

af 19 produkter
Stihl Knivsæt GHE150 Kompostkværn

Stihl Knivsæt GHE150 Kompostkværn

379 kr
+Pakkevare
Gå til
Fragtfri
Stihl GHE 150 Kompostkværn
2.995 kr
På lager
Side 1 af 1
1

Hvad er en kompostkværn?

En kompostkværn er en maskine, der kværner haveaffaldet til mindre stykker. Fra en åbning føres materialet automatisk gennem en turbine med enten en kniv eller en valse. De fleste møller er udstyret med en opsamler, som gør det nemmere at samle al flisen op. Ud over at du ikke behøver at køre til genbrugsstationen med dit haveaffald, får du også en masse næring til din have!

Vælg den rigtige kompostkværn

Der findes et stort udvalg af kværne, og det er vigtigt at vælge den rigtige kværn til dit formål. Først og fremmest skal du beslutte, om du vil hakke grove flis, f.eks. til at dække blomsterbede og buske, eller om du hellere vil have småflis. Hvor stor din have er, og hvor ofte du vil bruge din kompostkværn, er også to vigtige spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du køber den næste kompostkværn. Dernæst kan støjniveau, skærekapacitet og hastighed være vigtige komponenter, der skal overvejes.

Skåret eller malet

Kniv eller valsemaskine? Valget afhænger af, om du vil have grov flis til strøelse eller fint flis til kompost. En knivmaskine skærer grenaffaldet finere, er hurtigere og har et højt støjniveau. En valsemaskine skærer grovere spåner, arbejder med lavere omdrejninger og har et mere kontrolleret støjniveau.

Elektrisk eller benzindrevet

Valgmulighederne slutter ikke her. I dag findes der både elektriske og benzindrevne maskiner på markedet. Kort sagt er benzindrevne maskiner bedst egnet til brug, hvor der ikke er mulighed for at få en elektrisk tilslutning, og for mange kan de være det perfekte valg til fritidshaven eller den store have. Ellers er en elektrisk drevet kompostering praktisk, da den eliminerer behovet for at tanke op og kan tilsluttes en almindelig stikkontakt med en ti ampere sikring. Vær dog opmærksom på, at en elektrisk kompostering kræver en gummibelagt udendørs ledning.

Til haven

STIHL GHE 150
Elektrisk kværn udstyret med et system med flere knive, der både hakker og flænser. Den kan også håndtere større grene og makulere planteaffald. Et godt valg til din haves forskellige behov!

MTD SL2800
Elektrisk drevet kværn, der er perfekt til villahaven. Udstyret med en indbygget 45-liters opsamler og kan kværne grene på op til 40 mm.

For de professionelle
STIHL GH 460 C
Multikompostkværn der er det perfekte valg, når du ikke har strøm til rådighed. Med en høj kapacitet er denne maskine velegnet til professionel drift, f.eks. i havecentre, planteskoler og frugtplantager.

Vidste du, at...

...du helst ikke skal have andre elektriske apparater tilsluttet til samme 10-13 ampere gruppe som kompostkværnen? Den kræver sin energi, når den kører.