Start / Have / Vertikalskærer & Mosriver

Vertikalskærer & Mosriver

Med en vertikalskærer eller en mosrive kan du nyde din græsplæne på lang sigt. Når du vertikalskærer, lukker du luft og lys ind for at sikre en god vækst.

Viser 24

af 31 produkter
Bæredygtigt valg
Husqvarna S 138C  Plænelufter

Husqvarna S 138C Plænelufter

1.849 kr
På lager
Bæredygtigt valg
Gardena Elektrisk plænelufter ES 500 4066

Udgået

Gå til
Side 1 af 2
12

Derfor skal du vertikalskære græsplænen

Ukrudt, mos, gammelt græs og græsafklip fjernes fra plænen under vertikalskæring. På denne måde kan plænen også bedre klare kraftigere regnskyl, og luft- og næringsstofoptagelsen forbedres på lang sigt. Giv din græsplæne en kur, køb en vertikalskærer, og forvandl din græsplæne til din egen grønne oase. Kært barn har mange navne, vertikalskærere er også kendt som plæneluftere.

Hvordan fungerer vertikalskæring?
Som det naturlige samlingssted i sommermånederne er din græsplæne udsat for en masse belastninger. Når vi går, leger, sidder eller løber på den, bliver jordoverfladen komprimeret, hvilket kan føre til iltmangel i græsrødderne. En vertikalskærer bruges til at lave overfladiske parallelle snit i græsplænen. Dette lufter plænen og bryder komprimeringen op. Snittene skal være ca. 10 millimeter dybe og have en afstand på ca. 30 millimeter. Vent med at vertikalskære, til plænen føles fast at gå på, og gentag derefter processen om efteråret.

Fordelene ved vertikalskæring
Ukrudt og mos får lettere fodfæste i en svækket græsplæne. Ved at vertikalskære tilføres der ny ilt, hvilket øger græssets modstandsdygtighed, mens både mos og ukrudt rives op sammen med gammelt græsafklip. Græsrøddernes iltning forbedres ved luftning, hvilket gør det lettere for vandet at trænge ind i jorden og øger græssets evne til at optage næringsstoffer. Græsrødderne stimuleres til at dele sig og begynde at producere sideskud, hvilket igen fører til en tættere græsplæne.

Vælg den rigtige vertikalskærer til din græsplæne
Vertikalskærere findes i mange forskellige designs, men fælles for dem, du finder hos MKnorth, er, at de alle har roterende knive og er motoriserede. Vertikalskæring er ellers hårdt arbejde. Tag udgangspunkt i din græsplæne, jo større areal du skal skære, jo mere effektiv en model bør du vælge. Til den virkelig store græsplæne er en MTD Optima 38 VO ideel, den har 16 knive, hvor klippedybden nemt kan justeres, og den har både en mosopriver og en vertikalskærer og en opsamler. Til villahaver eller terrasser kan du gå et trin ned i model, både MTD Optima 37VE og WOLF-Garten VA 346E har effektive knive og leveres med både en mosrive og en vertikalskærer samt en opsamler. Hvis du vil undgå unødvendige emissioner og støj, findes der el-drevne varianter, f.eks. Husqvarna S138C og Gardena EVC 1000. Du kan nemt indstille skæredybden fra håndtaget, og overbelastningsbeskyttelsen sikrer, at arbejdet fortsætter uden afbrydelser og unødigt slid på motoren.

Efterbehandling
Når vertikalskæreren har gjort sit arbejde, er det tid til efterbehandling. Hvis din vertikalskærer ikke har en opsamler, er det tid til at rive gammelt græs, mos og ukrudt sammen, som er blevet revet løs. Dette kan derefter lægges på kompostbunken. Derefter er det tid til at topdresse plænen, hvilket gøres for at forbedre plænenes holdbarhed. Topdressingen består af en blanding af sand og jord. Spred bunker af jord ud over plænen, og rive dem derefter jævnt ud for at fylde hullerne efterladt af vertikalskæreren. 2-4 liter topdressing pr. m² plæne er en god mængde at sigte efter. Efterså om nødvendigt med nyt græs. Afslut med at gøde plænen. Brug en langsomtvirkende gødning for at opnå de bedste resultater. Nu vil du mærke resultatet, når det grønne kommer.