Start / Magasinet / Jeg har druknet min maskine, hvad gør jeg?

Jeg har druknet min maskine, hvad gør jeg?

Jeg har druknet min maskine, hvad gør jeg?

Instruktionsvideoer

Skov

At drukne din maskine er en meget almindelig brugerfejl, og vi har derfor lavet en video, der viser dig, hvordan du løser problemet.

Nye maskiner er mere følsomme overfor dette, så bliv ikke overrasket, hvis du støder på det, selvom du for eksempel har arbejdet med en motorsav i mange år før. Se gerne også vores video Sådan starter du din maskine for at undgå, at det sker igen.

Hvorfor er din motorsav eller ryddesav druknet?

En maskine drukner, når den får for meget brændstof i forhold til luft og bliver dermed meget svær at starte. Dette kan ske, hvis du forsøger at starte maskinen med chokeren aktiveret for længe under startforsøget. Chokeren skal være aktiveret i maks. 3-4 træk.

Hvordan starter jeg en druknet maskine?

For at starte en druknet maskine er der to forskellige muligheder.

I første omgang skal du først deaktivere chokeren. Hold derefter gashåndtaget helt i bund, mens du trækker i startsnoren. Efter et par træk starter maskinen. Den kraftige røg, der kan dannes nu, er et resultat af den høje andel af brændstof.

Den anden mulighed er at lade maskinen stå, indtil brændstoffet er fordampet. Hvor lang tid det tager afhænger helt af, hvor druknet maskinen er blevet fra startforsøget.

Relaterede artikler